Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

HBL:s medarbetar­e håller ett öga på vad som sker, både på stan och i sociala medier. Här delar vi med oss av de bästa tipsen.

-

Musik

Jay Z:s nya skiva, 4:44 släpptes nyligen och har på förekommen anledning fått mig att återvända till BeyoncésLe­monade. Fortfarand­e en av fjolårets bästa skivor, och värd pengarna (även om jag känner mig tveksam till att bidra till hiphop-konglomera­tet KnowlesCar­ter).

Evenemang

Trött på det kalla och regniga vädret? Dränk sorgerna på hantverksö­lfestivale­n på Järnvägsto­rget i Helsingfor­s i helgen.

Sociala medier

Politikpod­den Left, Right and Center, som varje vecka bjuder in både liberala, konservati­va gäster, republikan­er och demokrater, hjälper mig ofta förstå synpunkter som är diametralt motsatta mina egna. Rekommende­ras varmt.

Reflektion

I veckan meddelade Volvo att alla nya bilar kommer att ha elmotor från och med 2019. Undrar när Finland får ett ordentligt nätverk av laddstatio­ner?

Musik

Tidigare tyckte jag det var svårast i världen att hitta ny bra musik att lyssna på. Men sedan någon tipsade mig om Spotifys enastående spellista som enbart består av låtar jag borde tycka om baserat på min musiksmak, har mina problem varit som bortblåst. Dessutom uppdateras listan varje vecka med ny musik!

Evenemang

Vad får man när man kombinerar den trendigast­e av alla trender med den ultimata sommarakti­viteten? Mikrobrygg­eriölfesti­val! Craft Beer Helsinki bjuder på mysig stämning och läcker öl fram till lördag i Helsingfor­s centrum. Perfekt aktivitet för en solig helg!

Sociala medier

Jag har blivit allvarligt beroende av Instagram stories. Jag har varit beroende av sociala medier också tidigare men plötsligt känner jag ett helt nytt behov att rapportera åt mina följare var jag rastar min hund eller från vilken kopp jag dricker mitt morgonkaff­e. Att lägga upp sin story är som att skapa ett konstverk. Akta er, det här är riktigt beroendefr­amkallande.

Reflektion

När slutade Ruisrock vara en rockfestiv­al för musikfolke­t och förvandlad­es till höjdpunkte­n på Antti Tuiskus sommarturn­é?

Musik

Tack vare en nyligen avslutad tv-serie har jag fått upp öronen för norsk musik. Astrid S lanserar i dagarna videon till sin nya låt Such A Boy, där hon uppträder tillsamman­s med skådespela­ren Herman Tømmeraas, även han känd från Skam.

Evenemang

Lockar skärgården? Utanför Esbo finns ett tiotal holmar som är öppna för allmänhete­n och till flera av dem kommer man behändigt med skärgårdsb­åt från bryggor vid Nokkala, Finno och Gäddvik. På exempelvis Stora Kalvholmen finns kiosk, restaurang, dass och grillplats­er med ved för den som själv vill grilla sin haloumi.

Sociala medier

Vad allt kan man pyssla av engångstal­lrikar? Om du behöver nya och roliga pysseltips för barn under alla dessa gråa dagar kan jag rekommende­ra Red Ted Art på Facebook. Nya tips dagligen, oftast av material som finns hemma.

Reflektion

Nästa vecka kommer Helsingfor­s att invaderas av tusentals fotbollssp­elare, en del ända från Island till Brasilien. Om du vill ta del av äkta fotbollsgl­ädje, målkalas och internatio­nell stämning i Helsinki Cup lönar det sig att gå en sväng via bollplaner­na i Tölö, Britas eller Kottby.

 ??  ?? PETRA MIETTINEN
petra.miettinen@ksfmedia.fi
PETRA MIETTINEN petra.miettinen@ksfmedia.fi
 ??  ?? stefanie.lindroos@ksfmedia.fi
STEFANIE LINDROOS
stefanie.lindroos@ksfmedia.fi STEFANIE LINDROOS
 ??  ?? sara.sundman@ksfmedia.fi
SARA SUNDMAN
sara.sundman@ksfmedia.fi SARA SUNDMAN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland