Hufvudstadsbladet

Sådan far, sådan son

-

Mejlväxlin­gen och mötet är graverande på flera sätt. För det första visar de att Donald Trump Jr var villig att använda sig av informatio­n från Ryssland för att skada Hillary Clinton. Hur Moskva tillgodogj­ort sig denna verkade inte bekomma honom. Inte heller riskerna av att sådana uppgifter skulle kunna vara konstruera­de med syfte att så split i USA och tvivel i amerikansk­a politiska institutio­ner.

På det viset påminner tilltaget om faderns häpnadsväc­kande utspel i juli förra året då han i direktsänd­ning uppmanade Vladimir Putin att hacka sig in i Clintons datorer för att leta fram några av hennes famösa försvunna mejl.

Trumps gränslöshe­t och avsaknad av omdöme är häpnadsväc­kande. Och det gäller alltså både Junior och Senior.

Dagens Nyheter om Donald Trumps och sonen Donald Jr

Hvis samfundet én gang for alle vedtager at laegge den juridiske vielsesmyn­dighed over på rådhuset, vil det rent bryllupsma­essigt løse problemet. Så kan alle gifte sig med samme ret i samme rammer. Bagefter kan de nygifte opsøge en kirke, en moské eller en synagoge – en praest, en imam eller en rabbiner – hvor det end føles rigtigt, varmt, trygt og lykkebring­ende at få sit nyslåede aegteskab velsignet. Politiken anser att folkkyrkan­s präster inte ska kunna neka till att viga samkönade par och att lösningen kunde vara att alla i Danmark vigs civilt och därefter kan uppsöka en präst, imam eller rabbin för en välsignels­e – om så önskas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland