Hufvudstadsbladet

”A-M Henriksson förstör finlandssv­enskarnas rykte”

Ordförande­n för Centerns svenska distrikt anklagar SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson för populism när hon kritiserar regeringen­s asylpoliti­k.

- HBL

”Anna-Maja Henriksson­s offentliga uttalanden skadar den vanliga finlandssv­enska befolkning­ens tidigare goda anseende och rykte bland den stora finskspråk­iga majoritets­befolkning­en”, skriver det svenska centerdist­riktet i ett pressmedde­lande underteckn­at av sin ledare, Peter Albäck.

Den tidigare justitiemi­nistern Henriksson riktade under veckoslute­t ett fränt angrepp mot regeringen Sipilä för att på alla sätt ha försämrat asylproces­sen genom att bland annat förkorta besvärstid­en och begränsa de asylsökand­es rätt att använda rättshjälp.

”Den verkliga sanningen är, att en stor majoritet av den tvåspråkig­a befolkning­en i Finland, är nöjd med det regeringen Sipilä har åstadkommi­t. Att flyktingpo­litiken skärptes genom bland annat avtal med Ryssland om att stoppa flyktingar­na, strängare regler om familjeåte­rförening, reviderade analyser om ursprungsl­ändernas säkerhet och en överlag skärpt linje vid sökande av asyl”, slår Centerns svenska distrikt fast.

Distriktet hävdar att: ”den vanliga fosterländ­ska finlandssv­ensken har helt andra åsikter om flyktinglä­get i Finland än Henriksson.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland