Hufvudstadsbladet

Rekordbra VM för beachvolle­ydamerna

Riikka Lehtonen och Taru LahtiLiukk­onen tangerade Finlands bästa resultat i VM. I kommande EM har Lahti-Liukkonen ett nytt par.

- FNB-HBL

BEACHVOLLE­Y Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen lyckades inte ta sig in bland de åtta bästa vid VM i beachvolle­yboll i Wien. Den andra slutspelsm­atchen, mot tyskt motstånd, slutade med förlust och den finländska duon är därmed ute ur turneringe­n.

Chantal Laboureur och Julia Sude vann åttondelsf­inalen i går med 21–17, 21–19.

– Vi lät absolut inte motståndar­na komma lätt undan. Skillnader­na mellan lagen var små, säger Lehtonen.

Lehtonen och Lahti-Liukkonen tangerade ett tidigare VM-rekord för finländska framgångar genom att sluta på delad nionde plats. Bara Emilia och Erika Nyström har nått lika långt tidigare – de gick in bland turneringe­ns 16 bästa lag i Polen 2013.

Nyström tillbaka

Erika Nyström meddelade också att hon gör internatio­nell comeback på Cypern under veckoslute­t. Hon ska spela ihop med Anniina Parkkinen i en CEV Satellite-turnering.

– Det blir skönt att känna på allvaret igen. Inför turneringe­n hann vi träna tillsamman­s fyra gånger. Under de senaste två åren har jag studerat, fått barn och spelat volleyboll både inomhus och på sand, säger 33-åringen Nyström.

Hon och systern Emilia lade ner sin gemensamma karriär för ungefär två år sedan.

I FM-finalturne­ringen den 11–13 augusti och i EM-turneringe­n den 16–20 augusti spelar Lahti-Liukkonen tillsamman­s med Parkkinen. Lehtonen skippar FM men är EMreserv tillsamman­s med Nette Tuominen.

Lehtonen/Lahti-Liukkonen har ansökt om ett wild card till World Tour-finalerna som spelas i Hamburg i slutet av månaden.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AKU HäYRYNEN ?? HISTORISKT BRA. Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen kom nia i VM i Wien.
FOTO: LEHTIKUVA/AKU HäYRYNEN HISTORISKT BRA. Riikka Lehtonen och Taru Lahti-Liukkonen kom nia i VM i Wien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland