Hufvudstadsbladet

Neymar: ”Vill hjälpa PSG nå titlarna som fansen vill ha”

Sent på torsdag kväll blev det klart: Neymar har tecknat ett femårigt kontrakt med Parisklubb­en PSG. Transfersu­mman är ett världsreko­rd: 222 miljoner euro.

- HBL

FOTBOLL Efter många om och men kunde Paris Saint-Germain offentligg­öra sommarens – och ekonomiskt sett alla tiders – största spelartran­sfer då den franska storklubbe­n köpte ut Neymars, 25, kontrakt med Barcelona för 222 miljoner euro.

– Jag är extremt glad att komma till PSG. Sedan jag kommit till Europa har klubben varit en av de mest konkurrens­kraftiga och ambitiösa. Den största utmaningen och motivation­skällan för mig är att jag vill hjälpa PSG nå titlarna som fansen vill ha, säger Neymar på PSG:s webbplats.

Enligt BBC ska Neymar tjäna ofattbara 865 000 euro i veckan, totalt cirka 45 miljoner per säsong.

Neymar är nu med bred marginal den dyraste spelaren någonsin hittills. Manchester United har det tidigare rekordet efter att ha betalat omkring 105 miljoner för Paul Pogba för ett år sedan.

PSG favorit

Franska Ligue 1 tjuvstarta­de i går då regerande mästaren Monaco mötte Toulouse. Ligan kör ordentligt i gång i kväll med bland annat PSG-Amiens på programmet. Det är sannolikt att Neymar inte uppträder i premiären på Parc des Princes men om en vecka lär han vara i laguppstäl­lningen då PSG gästar Guingamp.

I fjol bröt Monaco, vars stjärna Kylian Mbappe Neymars gamla klubb Barcelona har i kikaren, PSG:s fyra års titelsvit. Ligasegern hör definitivt till ”titlar som fansen vill ha”.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/LIONEL BONAVENTUR­E ?? TJENA, PARIS! 222-miljonersm­annen Neymar är PSG-fansens
nya kelgris.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/LIONEL BONAVENTUR­E TJENA, PARIS! 222-miljonersm­annen Neymar är PSG-fansens nya kelgris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland