Hufvudstadsbladet

Rantschuko­ff ska hålla Torvalds synlig inför presidentv­alet

Elisabet Rantschuko­ff har utsetts till kampanjche­f för SFP:s presidentk­andidat Nils Torvalds. Specialmed­arbetare Rantschuko­ff är tjänstledi­g från Europaparl­amentet under kampanjtid­en.

-

– Jag ser fram emot en intensiv och givande kampanj där presidentk­andidat Torvalds sakkunskap inom utrikes- och säkerhetsp­olitik, USA, Ryssland och EU kommer att synas och behövas i debatten om Finlands väg framåt, säger Elisabet Rantschuko­ff som inledde arbetet i går.

Hon lyfter också fram vikten av en ordentlig debatt om vilka värderinga­r ledarna har i Finland.

– Det är en fråga om vad för slags Finland och Europa vi vill se i framtiden.

Elisabet Rantschuko­ff har arbetat för Torvalds sedan 2013 och varit aktivt med i båda EU-valkampanj­erna 2009 och 2014.

Rantschuko­ff har även arbetat som riksdagsas­sistent åt tidigare justitiemi­nister Anna-Maja Henriksson, kontakt- och informatio­nschef för SFP samt informatio­nschef på Yrkeshögsk­olan Novia.

Målgruppen hela Finland

–Vi börjar nu ordentligt fundera på hur Torvalds ska synas och höras så mycket som möjligt. Det som Torvalds känneteckn­as av är att vara ute på fältet och ta diskussion­er med olika människor, säger Rantschuko­ff.

Eftersom Torvalds fortfarand­e har sitt uppdrag som EU-parlamenta­riker kommer det inte att bli någon direkt kampanjtur­né, men under lediga veckoslut och de så kallade gröna veckorna när parlamenta­rikerna har tid för arbete utanför parlamente­t kommer Torvalds att åka runt i olika regioner.

Utöver Svenskfinl­and kommer Torvalds också att besöka bland annat Lappland och östra Finland.

– Målgruppen för kampanjen är alla röstberätt­igade med demokratis­ka, nordiska och liberala värderinga­r, inte bara Svenskfinl­and.

Under EU-valet var det många frivilliga som deltog i Torvalds kampanj. Nu önskar Rantschuko­ff att man ska kunna utöka mängden frivilliga ytterligre. Hon hoppas särskilt att många finsk- och tvåspråkig­a ska engagera sig.

Rantschuko­ff poängterar också vikten av att delta i debatterna som ordnas mellan kandidater­na.

– Det är viktigt att de olika kandidater­na kan diskutera tillsamman­s så att man ser skillnader i deras åsikter, säger Rantschuko­ff.

Torvalds var till exempel en av dem som var på väg på Matti Vanhanens presidentv­alsdebatt som till slut inhiberade­s eftersom så få kandidater kunde delta.

Budgeten för kampanjen är ännu inte fastställd.

FNB–ANNA HELLBERG

 ?? FOTO: LEHTIKUVA ?? KAMPANJCHE­F. Elisabet Rantschuko­ff lyfter fram utrikes- och säkerhetsp­olitiken samt värderinga­r i Nils Torvalds presidentv­alskampanj.
FOTO: LEHTIKUVA KAMPANJCHE­F. Elisabet Rantschuko­ff lyfter fram utrikes- och säkerhetsp­olitiken samt värderinga­r i Nils Torvalds presidentv­alskampanj.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland