Hufvudstadsbladet

ANDRAS RöSTER

-

Det är dags att finländarn­a lär sig ta mera ansvar för sina sopor. Man måste lära sig sortera och återanvänd­a mera än nu.

Ilkka

om att fram till 2023 borde 55 procent av avfallet återanvänd­as. I dag når Finland upp till 40 procent.

❞ Viking Line är i dag ett av två åländska börsbolag. De om någon borde ha resurser och kompetens att hitta kunniga experter för uppdraget. Frågan som biter sig fast är hur allvarligt rederiet tar problemen med övergrepp på färjorna på allvar när de var beredda att tillsätta en kommitté med kändisnamn utan att beakta vilka värderinga­r de står för? Eller var det brottsföre­byggandet rådet bara ett pr-trick med flashiga kändisnamn?

Nya Åland

Annica Lindström om att det var var en missbedömn­ing, som Viking Line nu får sota för, att utse den svenska författare­n och sexrådgiva­ren Katerina Janouch till medlem av rederiets etiska råd vars huvuduppgi­ft är att förebygga övergrepp och sexualbrot­t på färjorna. Janouch har lagt upp kränkande Twitterkom­mentarer om den svenska riksdagsle­damoten Rossana Dinamarca (V).

❞ Det finns inget som säger att unga väljare per automatik röstar på unga politiker. Det verkar faktiskt finnas en motsatt trend.

Åland

Benita Mattsson-Eklund om att erfarenhet inte ska underskatt­as i politik.

❞ Finlands friidrott behöver en ny start.

Iltalehti

Juha Keskinen efter VM i London.

 ??  ?? KSF MEDIA ARKIV/ KARL VILHJáLMSS­ON
KSF MEDIA ARKIV/ KARL VILHJáLMSS­ON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland