Hufvudstadsbladet

Kristoffer­sen och landslaget ska försonas

Konflikter inom landslaget har lett till att slalomstjä­rnan Henrik Kristoffer­sen inte tränar tillsamman­s med de andra norska utförsåkar­na.

- ANDREA BORENIUS

ALPINT Någon sommarstil­tje har det inte varit fråga om i det norska alpinlands­laget – tvärtom. Slalomstjä­rnan Henrik Kristoffer­sen har uteslutits från laget och nu tar man hjälp av en psykolog för att lugna ner situatione­n inför starten på OS-säsongen.

Först handlade det om ett sponsorgrä­l: Affischnam­net Kristoffer­sen vill köra med reklam för sin privata sponsor på hjälmen vilket det norska förbundet inte accepterat. Enligt norska NRK har meningsski­ljaktighet­erna ändå eskalerat och i sommar handlat om annat än sponsoravt­al. Flera landslagsm­edlemmar ska ha sagt att de inte vill ha 23-åringen med i laget. ”Disciplinä­ra skäl” är den officiella orsaken till att han i sommar inte tränat med de andra.

I torsdags tog det hela en ny vändning, eller rättare sagt tog man ett steg närmare en lösning, då Kristoffer­sen och landslaget möttes för första gången sedan i våras.

– Jag kan bekräfta att vi har haft ett möte. Det var bra, nyttigt och konstrukti­vt, säger det norska förbundets sportchef Claus Ryste till NRK.

Handlar om laganda

Den första oktober är det meningen att Kristoffer­sen ska ansluta sig till resten av laget och därför kommer det att bli flera möten mellan honom och de andra idrottarna. Det är den norska OS-kommitténs psykolog Tom Henning Övrebö som håller i träffarna.

– Jag kan inte kommentera vad som sades på mötet men det är en lagprocess. Det handlar om lagandan och att vi nu blickar framåt för att vara så väl rustade som möjligt för en OS-säsongen, säger Ryste till NRK.

Kristoffer­sen tog OS-brons i Sotji 2014 och blev då den yngsta alpina OS-medaljören på herrsidan genom tiderna.

 ?? SCHNEIDER
FOTO: EPA/PETER ?? Norrmannen Henrik Kristoffer­sen har under sommaren varit i luven både med förbundet och de andra landslagså­karna.
SCHNEIDER FOTO: EPA/PETER Norrmannen Henrik Kristoffer­sen har under sommaren varit i luven både med förbundet och de andra landslagså­karna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland