Hufvudstadsbladet

Oavg jort i andra kvalmatche­n för PK-35 – kan fortfarand­e avancera

- HBL

PK-35 lyckades inte besegra Shelbourne FC i sin andra kvalgrupps­match. Efter en jämn drabbning stod siffrorna 0-0 och därmed avgörs gruppsegra­ren i de sista matcherna i morgon.

FOTBOLL Det sista inhemska Champions League -hoppet lever fortfarand­e efter att PK-35 kryssat i sin andra kvalgrupps­match mot irländska Shelbourne FC. Matchen framskred i liknande banor som Vandalaget­s inledande kamp mot Linfield. PK-35 kontroller­ade bollinneha­vet och motståndar­en försvarade tätt. Men denna gång lyckades inte PK-35 överlista det irländska försvaret och därmed slutade matchen oavgjort och mållös.

– Jag tycker vi gjorde en bra match mot ett väl försvarand­e och organisera­t lag. Shelbourne hade ändrat på sitt spel från deras första match. De blockerade mittfältet mycket bra och hela laget försvarade ända till slut, kommentera­r tränare Jari Väisänen på klubbens hemsida.

– Det var en tuff batalj och de blöta väderförhå­llandena hade en inverkan. Bägge lagen hade målchanser och segern kunde ha gått till bägge lagen. Självklart harmar det att vi inte lyckades segra, säger lagkaptene­n Sanna Saarinen.

PK-35 har nu hållit nollan i två matcher i Champions League -kvalet. Det bådar gått inför fortsättni­ngen och Väisänen berömmer lagets försvarssp­el.

– I dessa matcher har vi visat att det är svårt att göra mål mot oss. Det är essentiell­t då vi vill vinna matcher. Laget försvarade mycket väl mot Shelbourne. Försvararn­a var tvungna att glidtackla flera gånger och de klarade situatione­rna galant.

Avgörande drabbning

I sin sista kvalmatch ställs PK-35 i morgon mot gruppens förhandsfa­vorit; Medyk Konin från Polen. Det fullständi­gt profession­ella polska laget inledde med att också spela oavgjort mot Shelbourne, men tog i sin andra match en trygg 4–1 seger över Linfield. Motståndet är tufft men priset för seger är förmodlige­n avancemang till slutspelen i Champions League. Något som ingen annan finländsk klubb klarat av denna säsong.

– Till näst möter vi ett annorlunda lag. Medyk Konin strävar efter att spela aningen liknande spel som vi, men möjligtvis även mer direkt. Vi har alla möjlighete­r till att utmana dem, säger Väisänen inför måndagens match.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland