Hufvudstadsbladet

Nya dörrar öppnades i USA

-

Mötet mellan presidente­rna Sauli Niinistö och Donald Trump ser ur finländsk synvinkel ut att ha varit en framgång på många olika plan.

Politiskt har Sauli Niinistö varit den europeiska statsman som väldigt frekvent fört en aktiv dialog med Vladimir Putin. Detta i kombinatio­n med Finlands geopolitis­ka läge och långa erfarenhet av samröre med Ryssland, gör att Niinistö samlat på sig en Rysslandse­rfarenhet som definitivt intressera­de också Trump.

Enligt experter kan den största behållning­en av besöket ändå komma från annat än själva mötet i Vita huset. Många amerikansk­a tjänstemän tvingades läsa in sig på Finland, och nya kontakter på personplan­et knöts. På sikt är sådant viktigt.

Vasabladet Stig Nygård om president Sauli Niinistös möte med USA:s president Donald Trump. Det står en miljon människor i bostadsköe­r. Det Sverige behöver är en bostadspol­itik som ser till att människor utan höga inkomster och utan att ha gjort bostadskli­pp också kan få tak över huvudet. Det kanske kommer förarga storbanker och byggherrar, men det betyder att färre människors liv kraschar när konjunktur­en vänder. Aftonblade­t Daniel Swedin om att de bostäder som byggs är så dyra att nyanlända, äldre som vill flytta från sina villor, unga och arbetslösa aldrig kommer att ha råd att bo där och att om priserna inte sänks eller inkomstern­a höjs kommer de människor för vilka bostadsbri­sten är på allvar aldrig att få en bostad.

 ?? MOSTPHOTOS ??
MOSTPHOTOS

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland