Hufvudstadsbladet

Belgien kan göra sig redo för VM

Det europeiska VM-kvalet är nästan över men tills vidare är det endast Belgien som kan slappna av och börja tänka på själva slutspelet i Ryssland nästa år.

- FNB

FOTBOLL Från Europa kvalificer­ar sig, förutom då värdlandet själv, nio gruppvinna­re och fyra grupptvåor som vunnit i playoff. Två omgångar återstår i de europeiska kvalgruppe­rna, de spelas i början av oktober.

Belgien kan få sällskap av Tyskland och England redan efter nästa omgång, för de blir klara för VM med minst oavgjort resultat. Tyskland, etta i grupp C, ställs mot tvåan Nordirland borta och ettan i grupp F England möter grupptrean Slovenien hemma.

Schweiz i grupp B har vunnit alla sina åtta kvalmatche­r och är nära avancemang. Frankrike, Serbien, Polen, Spanien och Kroatien (Finlands grupp) toppar också sina grupper.

Läget i grupp I är ganska kvistigt eftersom Kroatien och tvåan Island har lika många poäng. Turkiet och Ukraina är dessutom på endast två poängs avstånd från tätduon.

Sämsta grupptvåan faller ut

Förutom Island är också Sverige, Portugal, Nordirland, Montenegro, Slovakien och Italien nära en VM-plats. Den svagaste grupptvåan missar däremot playoff om en VMplats. Just nu är Bosnien och Wales i denna position, de har samlat 14 poäng var.

Av de övriga nordiska länderna har förutom Finland även Norge och Färöarna slutgiltig­t förlorat chansen att ta sig till VM i Ryssland. Danmark, som är trea i grupp E kan ännu ta sig direkt till VM men kan å andra sidan också missa playoff.

Av de stora fotbollslä­nderna verkar Nederlände­rna missa VM. Landet ser inte ens ut att gå till playoff. Nederlände­rna är tre poäng från Sverige och fyra från Frankrike i grupp A.

Nederlände­rna tog brons i förra VM. Sedan dess har det gått utför för även i det föregående kvalet, till EMslutspel­et 2016, slogs Nederlände­rna ut.

 ?? SHKULLAKU
FOTO: LEHTIKUVA/GENT ?? Finland slog Kosovo i sin tredje sista kvalmatch, men segern var betydelsel­ös med tanke på kvalet till VM 2018.
SHKULLAKU FOTO: LEHTIKUVA/GENT Finland slog Kosovo i sin tredje sista kvalmatch, men segern var betydelsel­ös med tanke på kvalet till VM 2018.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland