Hufvudstadsbladet

Kör försiktigt – alla dagar

- Åbo Underrätte­lser

Skolåret har kommit i gång, men trafiken – speciellt i närheten av skolorna – är fortfarand­e full av förhålland­evis ovana trafikante­r.

Det handlar inte bara om sjuåringar som ska ta sig till och från skolan eller eftis på egen hand.

Alla små skolbarn har inte en trygg vuxen som kan följa eller hämta ett litet barn som ska gå till och från skolan. Vi andra måste handla så att alla barn känner att de vågar röra sig i trafiken. Varje dag.

Samtidigt försätter vuxna barn i farliga situatione­r genom att inte följa trafikregl­erna. Alla bilister som till exempel brukar titta på sina mobiltelef­oner bakom ratten ska sluta med det.

Vi borde skämmas över att vi är så nonchalant­a. Inser vi inte allvaret?

Vuxna förares ansvar betonas speciellt vid skolstarte­n. Men ansvaret borde betonas varje skoldag. Varje gång någon sätter sig bakom ratten. Det finns barn där ute i trafiken.

De är oskyddade och osäkra. Så bästa bilist, kör försiktigt – varje dag. Alla dagar.

Carina Holm Riksdagens höst blir motstridig. Iltalehti Petri Hakala om att de största partierna inleder arbetet delvis i mycket förvirrand­e stämningar. En nervös Trump ökar trycket på andra stormakter. Ilta-Sanomat om att USA:s president Donald Trumps nervositet och behov att visa sig stark mot Nordkorea skadar en synbarlige­n enad global front mot diktaturst­aten.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland