Hufvudstadsbladet

HIFK försöker bryta Dickens svit

Handboll Dicken och HIFK gör troligen upp om guldet också den här säsongen.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

HIFK. HIFK. HIFK. Dicken. Dicken. Dicken.

Är det HIFK:s tur att fira guld igen? Åtminstone har laget förstärkts på pappret, medan Dicken ser svagare ut än förra säsongen.

FM-seriens bästa försvarssp­elare Alexandra Ahlroth är en av dem som lämnat Dicken och laget har i första hand försökt ersätta förlustern­a med egna juniorer. Carla Friman, Tinja Inget och Carolina Hanslin lämnade också Dicken.

– Den här säsongen kommer att mera handla om att förbereda oss för framtiden och integrera våra unga, år 2000 födda spelare, säger chefsträna­ren Thomas Hivert.

– Det blir utmanande, men spännande. Det blir lite annorlunda än förut. Eftersom matchernas nivå varierar kommer vi ändå att kunna rotera laguppstäl­lningen. Jag vet redan nu att alla kan spela mot vilka lag som helst, utom då kanske HIFK.

HIFK förstärkt

Samtidigt har HIFK förstärkts en del. Landslagss­pelarna Sara Jäntti och Ella Holopainen ansluter från Sparta, som tvingas avstå från sin serieplats. Inka Jäntti, Petra Gostowski, Anniina Nyholm och Anni Kaikko kommer också till HIFK från Sparta. Dessvärre är Sara Jäntti långtidssk­adad.

– Åtminstone två, tre av de nya spelarna går direkt in i startsjuan. Det är mycket bra spelare som kommit bra in i laget, säger nya HIFK-tränaren Rostislav Grinisjin som också är chefsträna­re för HIFK:s herrlag.

HIFK har också förlorat några spelare, bland annat gick Petra Friman och Ida Väyrynen över till Sverige. Silja Borgarsdót­tir Sandelin, Victoria Berg, Cecilia Forsman och Heidi Kullberg har lagt av.

– Jag såg finalerna mot Dicken förra våren. Tjejerna spelade bra, men gjorde några små misstag som kostade dem matcherna. Det har vi försökt fixa inför den här säsongen, säger Grinisjin.

– Jag har sett glöden i tjejernas ögon. De är verkligen ivriga inför säsongen.

Lucka till resten

HIFK och Dicken har mötts i finalerna fyra år i rad och det finns ingenting som tyder på att den trenden bryts den här våren. Men Dickens Hivert tar inget för givet.

– Det är en liten lucka mellan oss, HIFK och resten. Men jag tror de andra lagen kommer att ligga närmare varandra än förut. Det finns inget lag som är riktigt dåligt. Det var verkligen synd att Sparta tvingades ge upp. Det var inte något som den här ligan behövde, säger han.

FM-serien kör i gång i kväll, då BK-46 tar emot GrIFK i Karis. Dicken spelar sin första hemmamatch i Britas mot KyIF nästa onsdag, medan HIFK tar emot ÅIFK först nästa fredag i Helsingfor­s idrottshus.

Jag har sett glöden i tjejernas ögon. De är verkligen ivriga inför säsongen.

Rostislav Grinisjin tränare i HifK

Den här säsongen kommer att mera handla om att förbereda oss för framtiden och integrera våra unga.

Thomas Hivert tränare i dicken

 ?? Foto: fSC Media ?? vana konkurrent­er. Dicken och HIFK har mötts i finalerna fyra år i rad.
Foto: fSC Media vana konkurrent­er. Dicken och HIFK har mötts i finalerna fyra år i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland