Hufvudstadsbladet

Salta snurror med pesto

-

■ Jag utvecklade det här receptet efter att ha varit på ett kalas där det serverades pizzasnurr­or som jag inte kunde äta. Jag fällde nästan en tår när de kom ur ugnen – och åt fem på raken.

Jag fyllde mina med pesto men de går lika bra att göra med pizzaingre­dienser. Byt ut peston mot tomatsås och fyll rullen med finhackad skinka, paprika och ost.

cirka 16 stycken

4 dl vatten 25 g jäst 1 dl olivolja 1 tsk pizzakrydd­a (utan salt) 1 tsk salt 1 tsk socker ¾ dl psylliumfr­öskal 100 g (2 dl) majsmjöl 100 g (2 dl) rismjöl 1 liten burk pesto riven ost ■ Mät upp ljummet vatten i en skål och smula ner jästen. Tillsätt olivolja och kryddor. Rör om tills jästen löst sig och tillsätt därefter psylliumhu­sk.

Vänd ner båda mjölsorter­na och blanda om degen kraftigt för hand i en minut. Låt degen jäsa under handduk i en halvtimme.

Häll ut degen på mjölat bakbord och knåda in rikligt med rismjöl. Du behöver inte vara rädd för att arbeta in för mycket mjöl för degen blir väldigt saftig ändå.

Kavla ut degen till en rektangel. Bred ut all pesto i ett jämnt lager och strö över osten. Rulla ihop degen från långsidan som en rulltårta och skär sedan i skivor.

Lägg varje skiva med snittytan uppåt på en bakplåt med bakplåtspa­pper, tryck till med handflatan så att du får en platt bulle. Upprepa tills all deg är uppskuren.

Grädda snurrorna i 250 grader i 15 minuter, tills snurrorna fått fin färg. Låt svalna helt före servering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland