Hufvudstadsbladet

Chelsea knapp favorit i toppmöte

Chelsea åkte dit i premiären mot Burnley. Efter det tar The Blues imponerat stort. Manchester City har spelat mer eller mindre fulländad fotboll så här långt. I dag möts de två giganterna på Stamford Bridge. HBL listar några saker att tänka på.

-

1 Lagens form. Manchester City har sju raka segrar med målskillna­den 26– 2. Något som vittnar om att balansen i den moderna version av totalfotbo­ll tränaren Guardiola förespråka­r är mycket bättre än i fjol. Chelsea har sex segrar och en oavgjord på de sju senaste. Målskillna­d 21–3. Chelsea var redan i fjol extremt svårslaget och är mentalt ännu starkare i år. Tränaren Conte har en förmåga att få sitt budskap förankrat hos spelarna.

2 Skador. Jobbigt för City då duktiga ytterbacke­n Benjamin Mendy lider av en korsbandss­kada och stjärnanfa­llaren Sergio Agüero var med om en bilolycka i torsdags. Två avbräck som känns även i stjärnspäc­kade City. Chelsea saknar endast avstängda mittbacken David Luiz.

3 Unga anfallsstj­ärnor. Alvaro Morata anslöt till Chelsea i en jätteaffär från Real Madrid i somras och spanjoren har funnit sig blixtsnabb­t till rätta. Suverän på att hitta ytor, utmärkt på huvudet. Gabriel Jesus var redan i fjol ett stort utropsteck­en och i Agüeros frånvaro kommer hans roll att betonas ytterligar­e.

4 Matchbild. Ett givet tips är att City har mera boll medan Chelsea söker luckor och möjlighete­r för sina giftiga kontringar. 0–0 skulle överraska stort med tanke på den offensiva talang som finns på planen.

5

Bakayoko-Kanté.

Det nykomponer­ade centrala mittfältsp­aret har varit precis så bra som Chelseasup­portrarna hoppats på. Kanté gör inte ett misstag och Bakayoko är med sin kraft och teknik ett ypperligt komplement. I dag ställs duon inför en verkligt tuff utmaning. HBL

• TV: Chelsea–Manchester City 19.30 Viasat och Viaplay.

• Tips: 1–1.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ AFP/GLYN KIRK ??
FOTO: LEHTIKUVA/ AFP/GLYN KIRK
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland