Hufvudstadsbladet

18-åringen redo att kallas för stjärna

Ishockey Superlöfte­t Miro Heiskanen återvände till Nordenskiö­ldsgatan med besked. 18-åringen skakade av sig rosten och avgjorde matchen med en snygg solopresta­tion.

- TOMMI WILLBERG tommi.willberg@ksfmedia.fi

Backtalang­en Miro Heiskanen spelade höstens första ligamatch inför hemmapubli­ken och tjusade genast fansen genom att avgöra matchen mot Lukko och hjälpa sitt krisande lag ta tre välbehövli­ga seriepoäng.

Heiskanen missade både ligainledn­ingen och träningslä­gren med NHL-klubben Dallas Stars som valde 18-åringen som tredje spelare i draften i somras på grund av skada. Heiskanen fick en armbåge i huvudet i CHL-matchen mot München och drabbades av hjärnskakn­ing. Men mot Lukko märktes det knappt att han varit borta.

– I Vasa var det ännu lite svårt men nu kändes det bättre. Jag vågade mera och pucken hölls med mig, säger Heiskanen som spelade säsongens första match i torsdags.

Mot Sport spelade Heiskanen nästan 27 minuter och också i går blev det över 23 minuter speltid. Lite darr på klubban var det tidvis i defensiv zon men inga stora missar. Och i offensiven briljerade han. Segermålet var en skön solopresta­tion efter en vunnen tekning.

– ”Nypsi” (Thomas Nykopp) vann tekningen 100–0. Jag hade utrymme att åka mot mål och göra en dragning mot mitten och så lossnade skottet. Det var ett bra mål, säger Heiskanen om 2–1-målet.

Heiskanen spelade också fram till Juhani Tyrväinens 3–1-fullträff i tredje perioden. Allt som allt en solid prestation av backlöftet som hungrar efter en stor roll i HIFK. Besvikelse­n över den missade chansen i Nordamerik­a grämer naturligtv­is

I Vasa var det ännu lite svårt men nu kändes det bättre. Jag vågade mera och pucken hölls med mig. Miro Heiskanen

men stjärnback­en har redan lämnat det bakom sig. Nu är han frisk och vill visa vad han går får.

– Jag njuter av att få spela igen. Det är ju spelandet som är det roligaste i hockey. Jag gillar att spela stora minuter och jag hoppas att spelet flyter så är det ännu roligare.

Blivit starkare

Trots hjärnskakn­ingen och besvikelse­n över den missade chansen i Nordamerik­a har Heiskanen en bra sommar bakom sig. Inför den tänkta resan till Dallas satsade han mycket på fysträning. Drygt 180 centimeter lång och drygt 80 kilo tung är han inte den allra kolossalas­te spelaren i rinken.

– Jag har fått mycket mera styrka. Det underlätta­r spelandet intill sargen och i dueller. Och mitt skott har också blivit bättre, berättar Heiskanen.

Ett smakprov på det förbättrad­e skottet fick publiken redan av sin stjärnback. Nu hungrar fansen efter mera av Heiskanens magi.

 ?? HeIKKI sauKKomaa
FoTo: ?? Backlöftet Miro Heiskanen (mitten) omfamnas av lagkamrate­rna efter ett snyggt solomål.
HeIKKI sauKKomaa FoTo: Backlöftet Miro Heiskanen (mitten) omfamnas av lagkamrate­rna efter ett snyggt solomål.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland