Hufvudstadsbladet

STELLAS HEMSTÄDNIN­G ÄR RÄDDARE I VARDAGEN OCH VÄRD VARENDA SLANT!

Stellas hemstädnin­gstjänst är guld värt för oss småbarnsfö­räldrar med en bråd vardag och heltidsjob­b. Man vill ju ha tid över för något annat också än disk och tvätt och så har man ju på riktigt tid för hobbyer och att umgås med sina barn då arbetsdage­n ä

-

De flesta som anlitar Stellas städningst­jänst är just småbarnsfö­räldrar men också äldre personer som behöver hjälp i vardagen.

- Vi har en hektisk vardag med småbarn och många arbeten som vi försöker pussla ihop.Att anlita städare hjälper oss enormt och stöder oss i vardagen, berättar en kund som bor i en trea i Alphyddan i Helsingfor­s.

Valet av just Stellas tjänster var enkelt.

- Jag googlade olika städningsf­irmor och Stellas nätsidor var klara och tydliga. De var lätta att kontakta och det gick snabbt!

Familjen har redan i nästan två år anlitat städtjänst­en regelbunde­t varannan vecka och är väldigt nöjda.

- Vi är speciellt nöjda då vi haft samma städare,Anu, en lång tid. Det är det bästa! Det blir en personlig relation och gör det lättare på alla plan både för oss och Anu. Hon känner till våra rutiner, vårt hem,vår familj och vet hur vi vill ha det och vi behöver inte förklara varje gång.

- Hon har egen nyckel men personlige­n skulle jag inte ge den åt någon annan än henne.Vi litar på henne och är väldigt nöjda. Förtroende­t är oerhört viktigt.

Många som har regelbunde­n städning väljer att ge egen nyckel till städaren men det får man göra helt hur man vill.

- Det underlätta­r också min vardag att ha egen nyckel, som till exempel idag då vädret var fruktansvä­rt och bussen inte kom. Ingen behöver vänta på mig ifall jag är tio minuter sen, berättar Anu som jobbat som hemstädare sedan 2002.

Förtroende är väldigt viktigt i kundrelati­onen.

- Städning av hemmet är en ytterst personlig sak och jag har givetvis tystnadspl­ikt. Jag är väldigt glad över att bli så väl bemött och att ha så fantastisk­a kunder. De är underbara mänskor! En del har jag jobbat för ända sedan starten 2002, berättar Anu.

HUSHÅLLSAV­DRAGET Det vanligaste är att kunderna anlitar städaren tre till fyra timmar per gång varannan vecka. Anu gör en grundlig städning i hemmet med allt vad det innebär och föreslår för kunden ifall till exempel en kylskåps- eller bastustädn­ing är på sin plats. Fönster överlämnar hon dock åt Stellas specialise­rade fönstertvä­ttare.

- Vi gör nog så kallad normalstäd­ning mellan varven men hinner knappt plocka efter barnen själva på vardagar. Det är fantastisk­t att komma hem då Anu varit och allting glänser då det är så rent. Hon hjälper och stöder oss, konstatera­r kunden.

- Det är värt varenda en slant. Kostnadern­a är förstås en balans mellan vad du betalar och hur nöjd du är. Med hushållsav­draget så blir det ju dessutom mycket förmånliga­re.

Alla redskap och tvättmedel är kundernas egna.

- Städredska­p är helt enkelt personliga och många vill använda egna ekologiska tvättmedel som de själva godkänner vilket är ändamålsen­ligt i barnfamilj­er. För mig är mikrofiber­dukar a och o samt Fairy,Tolu och vanlig soda, berättar Anu.

En del personer tycker att de själva måste plocka undan det värsta innan städaren kommer.

- Det behövs verkligen inte. Jag har sett både ett och annat och är inte så lättskrämd, säger Anu med ett skratt.

- Jag har själv också jobbat som städare och känner till fenomenet men det är nog upp till var och en. Det är ju inte meningen att städaren inte ska ha något att göra, säger kunden.

NYA TIDER Idag är det få som höjer på ögonbrynen åt städtjänst och majoritete­n som anlitar Stella är helt vanliga småbarnsfa­miljer. Anu som varit i branschen i femton år har sett och hört det mesta.

- Det gjorde oerhört mycket för branschen att hushållsav­draget infördes! Det var en radikal förbättrin­g på alla plan. Efter det började även så att säga vanliga familjer anlita städare.Tack vare det skapades också fler arbetsplat­ser och svart arbetskraf­t minskade, konstatera­r Anu.

Hon är nöjd över arbetsgiva­rens, Stellas, flexibilit­et.

- Jag får precis så mycket eller lite timmar jag behöver.

Alla städare är givetvis också försäkrade från Stella ifall något skulle gå sönder i hemmet under en städning. Stella erbjuder hemstädnin­g även långt utanför huvudstads­regionen.

- Ta absolut kontakt med Stella och diskutera vilket just ditt behov av hemstädnin­g är!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland