Hufvudstadsbladet

Vettels bil verkar ha förbannels­e över sig

Lewis Hamilton klagade för ett år sedan i Malaysia att någon eller något inte ville att han skulle vinna VM-titeln. En konspirati­on förmodade han och det tog lång tid innan cheferna kunde övertyga honom att han hade fel.

- FREDRIK AF PETERSENS sport@ksfmedia.fi

SUZUKA Då Nico Rosberg sedan vann titeln efter att Hamiltons motor gått sönder fick Hamilton än mer vatten på kvarnen.

Nu verkar Sebastian Vettels Ferrari ha drabbats av någon sorts förbannels­e.

Problemen i Suzuka började redan före loppet då ingenjörer­na skruvade febrilt på tyskens bil. Utåt visade man pokeransik­te och sade att det vara var frågan om ett tändstift. Men det var nog allvarliga­re än så för efter bara några varv fick Vettel order om att komma in. Motorn fungerade inte och det berodde nog inte bara på ett dåligt tändstift. Och därmed försvann också alla chanser att vinna titeln 2017.

Tredje gången i rad som det går riktigt dåligt för Vettel. Först en krasch i Singapore, sedan bara fyra i Malaysia och i Suzuka gick allt på tok.

Vettel är inte den skyldige, det är Ferrari som tappat allt vad röda trådar heter. Överraskan­de då det är frågan om ett så stort och rikt stall som Ferrari.

Hur länge skall Vettel kunna hålla modet och motivation­en uppe? Inte bara hos sig själv utan också hos alla andra i teamet.

Innan GP i Suzuka var Fiatchefen Sergio Marchionne arg. Efter det här misslyckan­det måste det ryka ur öronen på honom och förändring­ar lär ske inom stallet.

Kimi Räikkönen körde upp sig från tionde plats till femte.

- Min startplats var inte den bästa men jag kom i väg ganska bra.

Valtteri Bottas blev fyra och det såg ut som om han fått tillbaka självförtr­oendet.

- Taktiken var helt rätt och den gav mig chansen att vara med i toppen. Synd bara att det inte räckte till tredje platsen. Jag kom ifatt och var snabbare än Ricciardo men loppet tog slut ett par varv för tidigt.

Räikkönen hade ingen aning om vad som gått åt Vettels bil.

- Ingen aning vad som hände med Sebastians bil. Av någon underlig anledning har vi plötsligt fått helt oväntade tekniska problem. Konstigt för på lördagarna är bilarna bra men på söndagarna går något sönder.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ AFP/ EMMANUEL DUNAND ?? Sebastian Vettel vinner inte VM-titeln år 2017.
FOTO: LEHTIKUVA/ AFP/ EMMANUEL DUNAND Sebastian Vettel vinner inte VM-titeln år 2017.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland