Hufvudstadsbladet

Bottas snabbast i kvalen

Valtteri Bottas erövrade den främsta startrutan, då F1– säsongens nästsista tidskval kördes på Interlagos­banan i Brasilien.

- RONI KURONEN roni.kuronen@hbl.fi

Valtteri Bottas slog den andraplace­rade Sebastian Vettel med enbart 0,044 sekunder. Kimi Räikkönen startar från tredje plats före Red Bull piloterna Max Verstappen och Daniel Ricciardo.

– Det här är en fin känsla. Jag lyckades få ihop ett fint varv och det var hela tiden väldigt jämnt mellan mig och Sebastian (Vettel), sade Bottas i tv-sändningen efter tidskvalen.

Morgondage­ns GP blir den tredje gången som Bottas får starta ett lopp från den främsta rutan. Det är enbart femton poäng som skiljer Vettel och Bottas i kampen om den andra platsen i helhetspoä­ngen. I dag har Bottas en ypperlig chans att skära ner på Vettels ledning.

– Det här är ingen lätt bana att köra om någon på och därför kommer undvikande­t av egna misstag att vara avgörande i morgon. Starten är också alltid spännande och det kommer att bli en lång tävling, säger Bottas.

Lewis Hamilton som redan säkrat titeln misslyckad­es i tidskvalen. Det tog enbart några minuter innan han förlorade kontrollen över sin Mercedes och körde in i skyddsbarr­iären. Därmed startar Hamilton dagens GP längst bak.

– Det är svårt att beskriva. Allt hände väldigt fort och det är som det är, säger Hamilton.

Brasiliens GP startar i kväll klockan 18.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/NELSON
ALMEIDA ?? STARTAR FöRST. Valtteri Bottas tog säsongens och karriärens tredje polepositi­on på lördagen.
FOTO: LEHTIKUVA/NELSON ALMEIDA STARTAR FöRST. Valtteri Bottas tog säsongens och karriärens tredje polepositi­on på lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland