Hufvudstadsbladet

Björks Blissing Me förtrollar

-

Björks andra singel tyder på att nya albumet kan vara något riktigt bra.

●●Blissing me – Björk

Isländska Björk har inte släppt ett album sen Vulnicura år 2015, men efter att hon gett två smakprov från kommande albumet Utopia tyder allt på att hon har något riktigt intressant på gång. Blissing Me släpptes i fredags och är andra singeln från Utopia. Låten skiljer sig inte markant från det Björk gjort tidigare, men det gör ingenting. Att skriva en låt som består av sju verser och inga refränger är ett modigt val som få andra än Björk kan komma undan med. När hon dessutom själv sjunger stämmor över sin egen röst, exempelvis i textraden ”He reminds me of the love in me”, inser jag hur mycket jag saknat henne.

I Blissing Me får Björks textskriva­nde stå i centrum. Låten handlar om romansen mellan två musiknörda­r och med enkla uttryck som ”my longing formed its own skeleton” visar Björk att hon inte bara skriver musik, hon skriver fortfarand­e sin unika poesi.

●●Who Are You – Aquilo

Aquilo är en brittisk indiepopdu­o som jag länge velat lyfta fram i en recension. Tom Higham och Ben Fletcher, som utgör duon, har konsekvent levererat bra musik sen 2014. Problemet har varit att duon nästan enbart släppt EP:n. De har själva motiverat detta genom att hänvisa till att samhället konsumerar musik på andra sätt i dag. Fullängdar­e är således inte bästa sättet för dem att göra musik på längre.

Därför är jag glad över att kunna lyfta fram Aquilos låt Who Are You från nya EP:n ii (Side A). Aquilo påminner en aning om Bon Iver, i synnerhet i Who Are You. Låten börjar lågmält med pianospel och falsettsån­g för att sen byggas upp med körsång, trummor och trumpet. Låtstruktu­ren är väldigt vacker i all sin enkelhet.

●●All On Me – Tilda

Tilda är en ung artist som nyligen dykt upp på svenska musikscene­n. Hon släppte låten Moncler tidigare i år och nu följs den upp av All On Me. Tilda gör elektronis­k trap (en hiphopsubg­enre) och skapar en ljudbild som både känns intressant och fräsch.

 ?? FOTO: PRESSBILD ??
FOTO: PRESSBILD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland