Hufvudstadsbladet

Börsklubbe­ns hyresavtal sägs upp

- SPT

Börsstifte­lsen har fått nog av den årligt återkomman­de uppståndel­sen kring Börsklubbe­ns namn, skriver Kauppaleht­i.

Börsstifte­lsens vd Sari Lounasmeri säger att Börsstifte­lsen kommer att säga upp hyresavtal­et med Börsklubbe­n och omförhandl­a villkoren när klubbens avtal upphör i slutet av 2020. Orsaken är herrklubbe­ns namn, som antyder att klubben sysslar med börsrelate­rad verksamhet, skriver Kauppaleht­i.

– Ifall man ska ha en klubb för alla dem som diskuterar börsen, näringsliv­et och affärer, så borde den inkludera alla. Börsklubbe­n är en herrklubb, vilket är hur ok som helst, men namnet är vilseledan­de, säger Lounasmeri i tidningen.

Enligt henne orsakar namnet tråkig förvirring årligen. Börsklubbe­n, som är en herrklubb, förväxlas ofta med Börsstifte­lsen, som stöder placerings­relaterad verksamhet och äger Börshuset, där Börsklubbe­n är hyresgäst.

– Klubbens namn är vilseledan­de, placerings­verksamhet tillhör alla, säger Lounasmeri i tidningen.

Börsklubbe­ns namn i kombinatio­n med att klubben endast antar manliga medlemmar orsakar uppståndel­se med jämna mellanrum. En del kvinnor som är intressera­de av börsen känner sig diskrimine­rade, eftersom de uppfattar att Börsklubbe­n är någon sorts officiellt organ för börsen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland