Hufvudstadsbladet

Hanna mot Chris i Globen

-

I slutet av september klev tolv aspirerand­e artister upp på Idolscenen för första gången. Under de månader som har gått sedan dess har en efter en fått lämna talangsåpa­n och nu är de till slut bara två kvar.

Hanna Ferm och Chris Kläfford möts i finalen som avgörs i Globen.

– Det slog mig inte förrän nu när vi klev ur bilen och tittade upp på den … Man bara ”shit”. Det är helt sjukt, säger Chris Kläfford utanför den sfäriska jättearena­n i Stockholm.

– Jag vill bara skutta och le, säger Hanna Ferm.

Under hela hösten har de två sångarna pekats ut som de stora favoritern­a i tävlingen. De står för helt olika uttryck men har båda hyllats för att ha hela paketet.

– Chris styrkor är hans jordnära person och hans fantastisk­a röst. Den kombinatio­nen skapar magi varje gång han tar en ton på

scenen, säger Hanna Ferm.

– Hon har en jäkla scennärvar­o. Hon är asduktig på att sjunga och hon tar sig an allting med bravur. Hon är en riktig arbetshäst när det kommer till att få till ett bra slutresult­at, säger Chris Kläfford.

Båda två vill förstås vinna men ännu har de inte hunnit bli nervösa inför det maffiga avgörandet – men det kommer.

– Det kommer nog när man väl står där inne för det är så mycket nu innan, man repar och har sig så jag tror att man bygger upp en nervositet omedvetet. Men att vara nervös är ju en skön känsla, då känner man att man lever, säger Chris Kläfford.

Hanna Ferm säger också att det är viktigt att njuta och inte låta nervositet­en ta för stor plats

– Det här ju ett avslut på en väldigt fin och lång resa som man vill passa på att njuta av. Men det är ju nu det verkligen gäller så självklart kommer det ändå att bli nervöst, säger hon.

I finalen kommer de att göra tre nummer var – en låt som tittarna har valt, en låt som de själva har valt och så kommer de båda att sjunga årets vinnarlåt. Den heter Treading water och till skillnad från tidigare år kommer finalister­nas versioner att låta helt olika.

– Den är anpassad efter var och en, det är inte samma komp som vi kör till. Vi har fått vara med och bestämma hur musiken ska vara, säger Hanna Ferm.

– Hennes version är väldigt olik min, de är gjorda för att passa vårt sound, säger Chris Kläfford.

– Hanna kommer att vinna, säger Chris Kläfford.

– Nej, Chris kommer att vinna, säger Hanna Ferm.

– Vi får se. Det är snart dags, säger Chris Kläfford. TV4 21.00

LINUS BRäNNSTRöM/TT

 ?? FOTO: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT ?? En miljon tv-tittare och ett fullsatt Globen blir det i den svenska Idolfinale­n i kväll där Hanna Ferm möter Chris Kläfford.
FOTO: ALEXANDER LARSSON VIERTH/TT En miljon tv-tittare och ett fullsatt Globen blir det i den svenska Idolfinale­n i kväll där Hanna Ferm möter Chris Kläfford.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland