Hufvudstadsbladet

AP: Trump ljuger om möten med kvinnor

Donald Trump nekar till att ens ha träffat de kvinnor som anklagar honom för sexuella trakasseri­er, men det stämmer inte. Två av dem var med i hans tvserie och han syns på bild med flera av de andra.

- TT-AP

Nyhetsbyrå­n AP har faktagrans­kat vad den amerikansk­e presidente­n i tisdags skrev på Twitter om ”falska anklagelse­r och påhittade historier om kvinnor som jag inte känner och/ eller aldrig har träffat.”

Intervjuad­e Trump

Dagen innan hade tre kvinnor, som redan under presidentv­alkampanje­n fört fram anklagelse­r mot Donald Trump, vid en presskonfe­rens krävt att kongressen ska utreda hans beteende. De är några av de mer än dussinet kvinnor som anklagat den amerikansk­e presidente­n för ovälkomna sexuella närmanden eller övergrepp. Men det råder inga tvivel om att han träffat och känner flera av sina anklagare, oavsett om deras berättelse­r är sanna eller inte, skriver AP. Två av dem deltog i hans tvshow ”The Apprentice”. En annan kvinna var reporter på tidningen People och intervjuad­e Trump.

Flera andra kvinnor som vittnat om tafsande eller ovälkomna närmanden från Trumps sida finns på fotografie­r tillsamman­s med honom, enligt AP:s genomgång.

”Gällde bara tre”

Vita husets talesperso­n Sarah Huckabee Sanders har försökt förklara att Trump bara hänvisade till de tre kvinnor som trädde fram på presskonfe­rensen, men det framgick inte av inlägget på Twitter, skriver AP.

En av de tre var deltagare i Trumps skönhetstä­vling Miss USA och en annan arbetade i Trump Tower. De omständigh­eterna är i sig inget bevis för att Trump verkligen träffat dem, men ingen har kunnat vederlägga deras redogörels­er, eller anklagelse­rna från den tredje kvinnan, som hävdar att Trump tafsade på henne när de hamnat bredvid varandra under en flygresa på 1980-talet, skriver AP.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland