Hufvudstadsbladet

Mäkäräinen nöjd med skyttet trots tre missar

Som vanligt: darrigt skytte satte käppar i hjulet för Kaisa Mäkäräinen i skidskytte­världscupe­n. Trots det är Mäkäräinen positiv – det gick i varje fall snabbt undan.

-

Mäkäräinen­s sista chans till en toppplacer­ing i jaktstarte­n i Frankrike dog abrupt i det första stående skyttet. Två bommar betydde att täten rymde i väg. Mäkäräinen startade som 14:e dam och slutade på tionde plats efter tre bommar.

Men Mäkäräinen säger sig vara rätt nöjd över sitt skytte.

– Jag fick det jag var ute efter, alltså en snabbare rytm i skyttet, säger Mäkäräinen i ett pressmedde­lande.

Mari Laukkanen fick inte heller till det. Laukkanen startade som tolva och slutade på 17:e plats efter fyra bommar. Laukkanen orkar vara positiv trots den misslyckad­e insatsen.

– Jag hade problem med darrande ben i det stående skyttet. Trots att jag fick tre straffrund­or stående måste jag vara nöjd, eftersom alla ingrediens­er för en större katastrof fanns, säger Laukkanen.

Hon fortsätter med en aningen motstridig kommentar:

– Trots att jag tappade fem placeringa­r var tävlingen mer positiv än negativ för mig. Benen var pigga och det är glädjande, säger Laukkanen.

Dahlmeier och Kuzmina duellerade

Slovakiska­n Anastasija Kuzmina var suverän i sprinten i torsdags och ledde med en halv minut vid start. Kuzmina inledde med att bomma tre gånger i det första liggande skyttet och Laura Dahlmeier tog över ledningen.

Dahlmeier stod för säkert och snabbt skytte – ibland så snabbt att inte ens tv-kameran hann med i svängarna. Dahlmeier bommade ett skott i tävlingen och vann med 14 sekunders marginal. Kuzmina slutade tvåa efter fyra bommar och tog över ledarväste­n av Mäkäräinen.

Bøs dominans fortsätter

På herrsidan fortsätter norrmannen Johannes Thingnes Bø imponera. Bø var fullständi­gt överlägsen i jaktstarte­n och vann med en minut ner till största konkurrent­en, fransmanne­n Martin Fourcade.

Tuomas Grönman slutade på 45:e plats och var bästa finländare. Tero Seppälä kom inte till starten.

Skidskytte­världscupe­n fortsätter i dag med säsongens första masstarter.

SPT/SEBASTIAN BACKMAN

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/FRANCK FIFE ?? Kaisa Mäkäräinen fick ge över den gula ledarväste­n till Anastasija Kuzmina.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/FRANCK FIFE Kaisa Mäkäräinen fick ge över den gula ledarväste­n till Anastasija Kuzmina.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland