Hufvudstadsbladet

IS: IFK värvar stjärncent­er från JYP

Ilta-Sanomat skriver att Antti Suomela har skrivit kontrakt med HIFK för kommande säsong.

- FILIP SAXéN

På onsdagen meddelade IFK att man värvat Vasa Sports lagkapten Markus Kankaanper­ä. Den 37-åriga backen har skrivit på för resten av säsongen och tränade med IFK första gången på torsdagen.

På torsdagen skriver Ilta-Sanomat att IFK skrivit kontrakt med centern Antti Suomela. Suomela är en av ligans bästa centrar och han spelar i JYP för tillfället.

Suomela valdes precis till månadens spelare i december och han är en av fem spelare som är nominerade för titeln bästa spelare i Champions Hockey League.

Den 23-åriga Esboproduk­ten är poängbäst i Jyväskyläl­aget den här säsongen och ligger fyra i poängligan med 13+22=35 poäng på 37 matcher. Han har den här säsongen bildat en giftig kedja tillsamman­s med ex-IFK:aren Juuso Puustinen och juniorlöft­et Jerry Turkulaine­n.

Suomelas karriärkur­va pekar spikrakt uppåt. Säsongen 2014–15 spelade han i Blues A-juniorer, följande säsong i Blues ligalag (och sex juniormatc­her) och de två senaste säsongerna i JYP. Hans poängutvec­kling visar att det handlar om en spelare på väg uppåt – 26 poäng på 52 matcher i Blues, 45 poäng på 58 matcher första säsongen i JYP och den här säsongen nästan en poäng i snitt per match.

Förra säsongen fick Suomela chansen i landslaget och spelade tre EHT-matcher.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HEIKKALA ?? Antti Suomela (t.h.) är poängbäst i JYP den här säsongen.
FOTO: LEHTIKUVA/TIMO HEIKKALA Antti Suomela (t.h.) är poängbäst i JYP den här säsongen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland