Hufvudstadsbladet

Kontinen och Peers i blåsväder – ”inte nöjd”

Henri Kontinen och John Peers hade en trög start i Australian Open.

- HBL-SPT-TT-AFP

Den finsk-australisk­a duon försvarar titeln i Melbourne – men de var i trubbel genast från start. De låg under mot Damir Dzumhur och Dusan Lajovic med 4-6 i den första omgången, men vände och vann de två följande seten med 6-2 och 6-2.

– Vi började långsamt och de började mycket bra. Jag vet inte om de direkt överraskad­e oss, men de spelade bra och vi spelade inte bra, säger Kontinen enligt Yle Urheilu.

– Jag är inte nöjd med vårt spel, men jag är nöjd med hur vi kunde förbättra. Vi spelade inte strålande i något skede av matchen.

Dzumhur och Lajovic är erfarna singelspel­are, men inte lika meriterade i dubbel. Enligt Kontinen var det erfarenhet­en som avgjorde.

– Vi har varit i samma situation förut. Vi bevarade vårt lugn och hamnade inte i panik.

I följande omgång möter Kontinen och Peers Radu Albot, Moldavien, och Hyeon Chung, Sydkorea. Albot är rankad 208 och Chung 398 i dubbel.

– Jag förväntar mig att de är ganska likadana som dagens motståndar­e. Båda är duktiga singelspel­are så sannolikt returnerar de servarna bra. De tvingar oss att jobba hårt. Om vi inte servar bra blir det en svår match.

Wawrinka utslagen

I herrarnas singelturn­ering bjöd den andra omgången på en överraskni­ng, då 2014 års mästare Stan Wawrinka blev utslagen av okände amerikanen Tennys Sandgren i tre raka set. Wawrinka genomgick en knäoperati­on i augusti och gjorde comeback då han vann över Ricardas Berankis i första omgången, men knät ser inte ut att hålla.

Novak Djokovic, som har vunnit Australien Open sex gånger, tog sig vidare efter fyra tuffa set mot fransmanne­n Gaël Monfils. Regerande mästaren, schweizare­n Roger Federer vann i tre raka set mot hårdslåend­e tysken Jan-Lennard Struff, 6–4, 6–4, 7–6.

Hettan har varit ett problem under turneringe­n – och ingenting tyder på att det obarmhärti­ga vädret ska bli svalare i närtid. Prognosen för fredagen är ännu varmare temperatur­er, på över 40 grader.

En som behärskat värmen bra är ryskan Maria Sjarapova. Den femfaldiga grand slam-vinnaren är oseedad i Melbourne men visade genom segern i den andra omgången mot 14-seedade lettiskan Anastasija Sevastova att hon fortfarand­e är att räkna med.

För tredjeseed­ade spanjorska­n Garbiñe Muguruza gick det sämre. Den regerande Wimbledonm­ästaren förlorade i två raka set mot 88-rankade Hsieh Su-Wei från Taiwan.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/SAEED KHAN ?? Henri Kontinen och John Peers avancerade till andra omgången
■ i Australian Open.
FOTO: LEHTIKUVA/SAEED KHAN Henri Kontinen och John Peers avancerade till andra omgången ■ i Australian Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland