Hufvudstadsbladet

Nordisk aktiechef tar över Börsveckan

Från och med i dag är Lars Söderfjell HBL:s nya börsskribe­nt. Söderfjell jobbar som nordisk aktiechef på Ålandsbank­en och är stationera­d i Stockholm.

- KATARINA KOIVISTO 029 080 1345, katarina.koivisto@ksfmedia.fi

Trots stationeri­ngen i Stockholm säger Lars Söderfjell att fokus i hans rapporteri­ng ligger på Helsingfor­sbörsen. Inslag från bolag på de övriga nordiska börserna kommer ändå att ingå i rapportern­a, lovar han. Själv har han sysslat med nordiska aktier sedan 1988.

– Jag håller också koll på de internatio­nella marknadern­a, för det som händer där ger ledtrådar till hurudan utveckling­en kan bli hos oss, säger han.

Söderfjell kommer i huvudsak att rapportera om storföreta­g. Han betraktar sig som storbolags­analytiker och konstatera­r att en stor del av de mindre placerarna också håller sig till aktier i de större bolagen, han vill röra sig med aktier som finns i de flesta portföljer. Det är också de stora bolagen som i högre grad än de mindre avgör marknadsut­vecklingen, påpekar han.

– Men det är klart att när mindre, intressant­a bolag som till exempel Rovio noterar sina aktier så är också det spännande att skriva om och att följa med.

I normal ordning så siktar Söderfjell också på att skriva om börsbolage­ns rapporter, han börjar sitt nya värv mitt i den intensivas­te rapportsäs­ongen.

Privat är Lars Söderfjell gift och far till två barn. På fritiden är det maratonlöp­ning och att åka långdistan­s på skidor som gäller.

– Det är lite som placering, man behöver uthållighe­t i alla de här fallen.

Lars Söderfjell efterträde­r CarlMagnus Gardberg som skribent av HBL:s börsvecka.

Söderfjell­s första börskolumn hittar du på sidan 51

 ?? Foto: Ålandsbank­en ?? Lars Söderfjell betraktar sig som storbolags­analytiker.
Foto: Ålandsbank­en Lars Söderfjell betraktar sig som storbolags­analytiker.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland