Hufvudstadsbladet

Cologna tog guldet – besviken Heikkinen avslutade vasst

Dario Cologna tog sitt tredje raka OSguld på 15 kilometer. Matti Heikkinen åkte som en vettvillin­g på slutet – men fick inte fart på dieselmoto­rn tillräckli­gt fort. – Jag gjorde det jag kunde, säger Heikkinen till Yle.

- SPT-SEBASTIAN BACKMAN

Höga insatser? Då är Dario Cologna i sitt esse. Den suveräna schweizare­n har åldrat som ett årgångsvin och tog – som vanligt – guld på 15 kilometer. Precis som han gjorde i Vancouver 2010 och i Sotji 2014.

– Jag är väldigt glad och kände stora känslor efter målgången, säger Cologna till Yle.

Cologna var ohotad i fristilslo­ppet och vann med 18 sekunders marginal till norska tvåan Simen Hegstad Krüger. Ryssen Denis Spitsov tog hand om bronset.

Heikkinen: Livet fortsätter

För finländarn­a gick det motigt.

Matti Heikkinen, världsmäst­are 2011 och det största finländska framgångsh­oppet, låg redan 15 sekunder från täten då en tiondel av loppet var avklarat. Heikkinen räddade lite av dagen med att avsluta starkt. Han slutade på 10:e plats.

En frispråkig Heikkinen försökte inte dölja sin besvikelse i Yles intervju efter tävlingen.

– Jag har toppat formen och det här är resultatet. Jag gjorde det jag kunde. Livet är rätt tungt då man lägger upp ribban högt och inte klarar av att nå målen. Nå, livet fortsätter.

Hyvärinen missnöjd

Ingen annan finländare tog sin in bland de 30 bästa. Lari Lehtonen slutade på 31:e plats och var näst bäst bland de blåvita åkarna.

– Det var en tung bana, men likadan för alla. Jag borde ha klarat av att åka fortare, säger Lehtonen till Yle.

Perttu Hyvärinen slutade på 35:e plats och var besviken. – Insatsen harmar nog en aning. Herrarna fortsätter tävla på söndag, då stafetten står på schemat. Damerna åker stafett på lördag.

 ??  ?? Dario Cologna var bäst, precis som i Vancouver och i Sotji.
Dario Cologna var bäst, precis som i Vancouver och i Sotji.
 ??  ?? Matti Heikkinen var bästa finländare. Han slutade på tionde plats.
Matti Heikkinen var bästa finländare. Han slutade på tionde plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland