Hufvudstadsbladet

Tuff deltävling i Malmö

- TT/JOHN ALEXANDER SAHLIN

När repetition­erna drog i gång i Malmö arena blev det snabbt känslostor­migt. Vid en av genomsjung­ningarna tvingades debutanten Barbi Escobar att bryta. Hon föll ner på knä och gömde ansiktet i händerna.

Hennes pappa gick bort i cancer för tre år sedan och låten Stark beskrivs som en hyllningss­ång till honom. En bild på pappan kommer att visas bakom Barbi Escobar när hon sjunger.

Dotter debuterar också, liksom tidigare Idolvinnar­en Martin Almgren, och de gör det som två av deltävling­ens stora förhandsfa­voriter. Han med storslagen arenapop i form av A bitter lullaby – hon med en modern popdänga.

Hennes låt Cry är skriven av folk som står bakom svenska bidrag i Eurovision Song Contest, men hon har också själv varit med i processen.

Medan schlagerve­teranen Jessica Andersson bidrar med upphottad schlagerpo­p genom Part voice är det folkmusik för hela slanten för en annan artist med erfarenhet från Melodifest­ivalen: Kalle Moraeus tävlar med Min dröm tillsamman­s med Orsa Spelmän.

Mendez (bilden) har också varit med förr och gör det med en låt som andas Despacito – succélåten med Luis Fonsi från i fjol. Den här låten heter Everyday.

– Jag förstår vad folk menar, vi är latinos och har samma vibe. Men det här är mer pop än latin, säger Leo Mendez.

Monchos Cuba libre har nämligen också latinovibb­ar. Blir det en kamp om samma röster?

– Jag tror inte det. Latinos gör olika musik, salsa och merengue, säger Mendez.

Två latinolåta­r är bara kul, tycker Moncho. Och han vill inte heller prata om att startfälte­ts andra latinoarti­st skulle utgöra ett hot. SVT1 21.00, SVT Play, Yle Arenan

 ?? SVT/FOTO: JANNE DANIELSSON ??
SVT/FOTO: JANNE DANIELSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland