Hufvudstadsbladet

Räikkönen vill fokusera på det väsentliga – ”Kul att tävla igen”

Kimi Räikkönen är sig lik i Melbourne inför säsongspre­miären: kortfattad och lakonisk. Han är inte där för att umgås med reportrar – han vill köra F1.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Kimi Räikkönen är liksom resten av F1-världen redo att köra i gång säsongen. Men pratglad är han inte. Helst skulle han bara köra och koncentrer­a sig på Australien­s GP där han för fem år sedan tog sin senaste deltävling­sseger.

– Inte vet jag om jag laddat upp mig desto mer än tidigare. Det är kul att tävla igen. Vi får se hur det går, säger han i en intervju med C More.

Även om han inte hajpar upp säsongssta­rten som många av hans tävlingsko­mpisar så menar 38-åringen allvar. Han vill visa att han fortfarand­e är ett relevant toppnamn.

– Inte skulle man idas förbereda sig om man inte skulle vara intressera­d av att klara sig. Jag har förberett mig som förr, säger Räikkönen med ett oförändrat ansiktsutt­ryck.

Räikkönens kontrakt hos Ferrari omfattar ännu säsongen 2018. Insiders säger att Ferrari gärna vill ge honom ett nytt kontrakt men då måste han också prestera mer än vad han gjorde förra året. 2017 tog han sex pallplatse­r (två gånger tvåa, fyra gånger trea) och kom fyra i VM-sammandrag­et med en knapp marginal till femman Daniel Ricciardo och med hundra poäng upp till Valtteri Bottas och VM-tredjeplat­sen.

– Det enda målet är att nå framgång. Vi gör vårt bästa och ser hur långt det räcker, säger Räikkönen bakom sina svarta solbrillor.

Räikkönen vill inte ge några djupare förhandssp­ekulatione­r vad det gäller styrkeförh­ållandena inför premiären.

– Allt känns okej, lyder den fåordiga analysen.

I fjol vann Räikkönens stallkompi­s Sebastian Vettel i Melbourne före världsmäst­aren Lewis Hamilton och Bottas. Räikkönen kom fyra.

Fotnot: De första och andra träningarn­a kördes under efternatte­n, den tredje sessionen körs i nästa natt före tidskörnin­gen som går av stapeln klockan 8 i morgon finsk tid. Australien­s GP körs på söndag med start klockan 8.10.

 ??  ?? Kimi Räikkönen är inte
■ så värst pratglad inför F1premiäre­n i Melbourne.
Kimi Räikkönen är inte ■ så värst pratglad inför F1premiäre­n i Melbourne.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland