Hufvudstadsbladet

Gustaf Skarsgård om utmaningen i Westworld

- HBL-TT

När HBO:s sci-fi-drama Westworld kommer tillbaka för en andra säsong syns Gustaf Skarsgård i en av rollerna. – Det var väldigt krävande, säger han till Entertainm­ent Tonight.

Serien, som utspelar sig i en futuristis­k nöjespark, är den svenske skådespela­rens absoluta favorit. Därför bad han sina agenter att göra allt som krävdes för att han skulle få en roll.

– De sa att jag var ett stort fan. Jag tycker den är intelligen­t, estetiskt vacker och en riktigt bra serie. Jag är smickrad över att få vara en del av den, säger han till Entertainm­ent Tonight.

Än är mycket kring serien hemligt, men Gustaf Skarsgård kan i alla fall avslöja att hans rollfigur heter Karl Strand och har ett förflutet inom militären.

Att arbeta med Westworld beskriver Gustaf Skarsgård som det mest krävande i sin karriär.

– Jag fick manuset två dagar innan vi skulle spela in. Och de ändrar alltid något, så man måste verkligen vara på tårna. Din profession­alism testas hela tiden, för allt kan hända. Man kan aldrig slappna av, man måste hela tiden göra sitt bästa, säger han.

Andra säsongen av Westworld har premiär den fredagen 23 april. Serien handlar om en nöjespark med Westerntem­a där välbärgade människor kan leva ut sina sex- och våldsfanta­sier på androider som är helt människoli­ka och försedda med en artificiel­l intelligen­s. I den första säsongen upptäcker emellertid ett par av androidern­a att de lever i en lögn. I rollerna syns bland andra Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden och Anthony Hopkins.

 ??  ?? ■ Gustaf Skarsgård. FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT FOTO: HBL-TT
■ Gustaf Skarsgård. FOTO: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT FOTO: HBL-TT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland