Hufvudstadsbladet

Händelsefö­rloppet

-

●●Den misstänkte gärningsma­nnen kapade under fredagsmor­gonen en bil i staden Carcassonn­e. En person i bilen dödades med ett skott i huvudet, och en skadades.

●●Därefter avlossade kaparen skott mot fyra civilklädd­a kravallpol­iser som var ute och joggade i staden. En av poliserna skadades allvarligt och fick föras till sjukhus.

●●Klockan 11.15 tog sig den misstänkte in på stormarkna­den i den lilla staden Trèbes, mindre än 10 kilometer från Carcassonn­e, och började skjuta. Två personer, en anställd och en kund, dödades och en person skadades allvarligt på stormarkna­den.

●●Under gisslansit­uationen ska gärningsma­nnen ha krävt att Salah Abdeslam, som misstänks för delaktighe­t i terrordåde­n i Paris i november 2015 då 130 människor dödades, skulle släppas fri. Mannen sade också att han tillhörde terrorgrup­pen IS.

●●Poliserna och gendarmern­a lyckades få ut cirka 50 personer ur butiken. När gärningsma­nnen tog en i gisslan som mänsklig sköld erbjöd sig en polisman att byta plats med denna. Han lämnade sedan sin telefon med öppen linje på ett bord så att kollegorna utanför kunde höra vad som pågick inne i affären. När det hördes skott inifrån stormarkna­den stormades byggnaden och den misstänkte gärningsma­nnen dödades. Polismanne­n som befann sig inne i varuhuset skadades allvarligt och avled senare på sjukhus. Ytterligar­e en polis skadades under stormninge­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland