Hufvudstadsbladet

CSKA fortsätter att spöka – ”Det är tufft just nu”

För tredje gången på fyra säsonger blev det CSKA Moskva som skickade Jokerit på semester.

- 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Nära, men ändå så långt borta. Jokerit bjöd upp till kamp mot jätten från Moskva och gjorde konferenss­emifinaler­na till en underhålla­nde tillställn­ing men som tidigare var det CSKA som drog det längsta strået. Match sex i Hartwallar­enan slutade med bortaseger med uddamålet och CSKA går SKA S:t Petersburg sällskap i konferensf­inalerna.

Jokerit fick dåliga nyheter redan före matchen då maratonmat­chens hjälte Karri Rämö, som gjorde KHLrekord med sina 83 räddningar, inte kunde spela. Maratonmat­chen blev 142 minuter och nio sekunder lång – KHL-rekord också det. CSKA-målvakten Ilja Sorokin, som spelat alla CSKA:s slutspelsm­atcher, byttes också ut efter första perioden, uppenbarli­gen på grund av att energin inte räckte till.

Den grymma matchtakte­n med sex matcher på nio dagar sög musten ur bägge lagen och matchen präglades av en hel del lätta misstag – och många fullträffa­r. Matchens sju fullträffa­r kom inom loppet av drygt tjugo minuter. Men någon ytterligar­e fullträff blev det inte och därmed tog Jokerits säsong slut.

Stämningen var minst sagt deppig och tyst i Jokerits omklädning­srum efter matchen.

– Vi sade ingenting i omklädning­srummet. Alla var bara besvikna, säger Jokerits kapten Peter Regin lågmält.

Det svider rejält, men Jokerit har all orsak att vara stolta ändå.

– Det är klart att det är tufft just nu. På många sätt spelade vi en bra match i dag. Vi spelade så bra vi kunde, men det räckte inte helt. Bortsett från första matchen så matchade vi dem bra. Vi var med i alla matcherna och spelade bra i alla tre matcher här hemma samt i den sista matchen i Moskva. Vi är inte nöjda just nu, men vi kan vara stolta över jobbet vi gjorde, säger Regin.

Jokerit kom hem från Moskva på fredagsmor­gonens tidiga timmar. Den sex timmar långa hockeykväl­len kändes i kroppen.

– Tja, det är klart att man haft piggare ben. Men då det är slutspel så tänker man inte på det utan bara kör. Läget var samma för dem som för oss.

Jalonen: ”Ett stort tack”

Jokerits chefsträna­re Jukka Jalonen gjorde sin sista match med laget. Han dolde inte att han var besviken men tackade sitt lag med varma ord.

– Förstås är jag stolt över laget och fansen. Ett stort tack till dem. Det här har varit två fina år, säger Jalonen.

Jalonens matchanaly­s var förståelig­t nog av den kortare sorten. – Det var en hård fajt. – Den första matchen i serien var dålig av oss. Efter det steg trenden. Det blev 4–2 i matcher så det är onödigt att hitta på bortförkla­ringar. Vi gjorde vårt absolut bästa men det räckte inte, säger Jalonen vars nästa utmaning blir att ta över landslaget.

TOMMI WILLBERG

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ?? Jokeritkap­tenen Peter Regin ledde sitt lag ur rinken för sista gången i år.
FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N Jokeritkap­tenen Peter Regin ledde sitt lag ur rinken för sista gången i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland