Hufvudstadsbladet

Seger räcker för Mäkäräinen

Efter fiaskot förra helgen i Holmenkoll­en talade inte mycket för Kaisa Mäkäräinen­s chanser att slåss om totalseger­n i världscupe­n. Men en andra plats och en seger senare i Tiumen har Mäkäräinen allt i egna händer. Vinner hon masstarten vinner hon världscu

- Damernas masstart 16.50 i TV2. 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi JONAS VON WENDT

– Det är inget speciellt som hänt med mig här. Skidskytte handlar väldigt mycket om skytte och stämmer det inte på skjutvalle­n får du svårt att hävda dig. Omvänt så kan du alltid tävla om segern om du skjuter bra. Här har jag skjutit väldigt bra, säger Mäkäräinen till Yle.

Jaktstarte­n blev dramatisk värre. Mäkäräinen verkade redan ha hängt Anais Bescond av sig i sista motlutet men fransyskan kom igen och pinade finländska­n ändå in i mål. Segermargi­nalen skrevs till två tiondelar till finländska­ns favör.

– Jag funderade på om jag ska försöka rycka i motlutet eller lämna allt till spurten. Jag visste att hon är bra i spurten och därför valde jag denna taktik.

Mäkäräinen sköt fullt i det sista skyttet samtidigt som konkurrent­erna en efter en bommade och tvingades till straffrund­or.

– Det blåste grymt vid sista skyttet. Jag trodde jag missat första skottet helt men på något sätt lyckades jag styra skottet rätt ändå. Jag hade en jäkla tur där, säger Mäkäräinen till Yle.

Finländska­n har vanan inne för att gå en tät poängstrid om titeln. Hon har gått segrande ur leken vid ett par tillfällen.

– Det gäller att inte tänka så mycket på utgångsläg­et. Och egentligen är det ju inte sista tävlingen som avgör utan det hur du klarat dig under hela säsongen.

 ?? FOTO: CHRISTOF STACHE ??
FOTO: CHRISTOF STACHE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland