Hufvudstadsbladet

Mästarna steget före utmanaren i premiären

- JONAS VON WENDT

HJK är för många mästarkand­idat nummer ett. Men i premiären visade regerande mästarna Honka klass medan HJK inte lämnade Hagalund med mycket mer än ett blekt intryck.

3-0 säger det mesta. Två snabba omställnin­gar och en straff och så hade Honka inlett säsongen på ett perfekt sätt.

– Vi hade bara en taktik inför matchen och det var att vinna. Att få inleda med en seger är alltid viktigt. Att vi sedan inte spelmässig­t är så bra spelar inte så stor roll, säger Linda Nyman som i vanlig ordning styrde

och Nyman ställde valdes i sin centrala i fjol till mittfältsr­oll. ligans bästa mittfältar­e och 24-åringen, som kom från GBK till säsongen 2014, verkar fortsätta i samma stil.

– Vi har väl en del att jobba på det gäller lugnet i spelet. Men det är rätt normalt att det blir lite hafsigt och stressigt i premiären, säger Nyman som kanske är onödigt kritisk till det egna lagets insats.

För med undantag av några kor-

tare sekvenser var det Honka som höll i taktpinnen. Laget var mer kompakt, uppspelen var bättre och den kollektiva pressen på en helt annan nivå än i HJK där Essi Sainio och Linda Ruutu lyckades bäst.

De namnstarka nyförvärve­n Hanne Ojanperä och Hanna Ruohomaa försvann ur matchbilde­n i väldigt långa stunder. Delvis beroende på att HJK:s passningss­pel inte var vare sig tillräckli­gt precist eller snabbt.

– Vi visste att Honka har snabba spelare som gillar att ställa om snabbt. Och så tappar vi in två bollar på det sättet. Sådant kan du som tränare inte vara särskilt nöjd över. Samtidigt tycker jag att 3-0 inte riktigt avspeglar händelsern­a ute på plan, säger HJK-tränaren Joonas Rantanen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland