Hufvudstadsbladet

Bjud på äggtoddy till påsk

Påskhelgen är startskott­et på våren. Dags att möta en kommande och sprudlande tid med riktigt god mat. Med ägg i fokus har vi satt ihop en färgstark påskmeny.

-

Påsken är en av våra absoluta favorithög­tider. Det är också då våren startar på riktigt. Med respekt för att vårt land är avlångt och att påsken är tidig i år kan man locka fram vårkänslan redan nu.

Påsken är en helg då man kan umgås med familjen, vänner och bekanta på ett lite mer avslappnat sätt än under julen. Om julmaten är viktig så är påsken och påskmaten vår favoritmat. Den är smakrik, färgrik, generös och det kan dyka upp en och annan primör som hunnit leta sig upp ur myllan – härligt.

Härliga färger

Julmat, påskmat och midsommarm­at, visst finns det likheter men också skillnader som i smak, dofter och anrättning­ar. Många tycker att det inte blir någon påsk utan sill, lax, ägg – och självklart ska det finnas någon form av tillagat lamm på middagsbor­det. De små (även vuxna) vill gärna ha någon form av godis och det söta tar plats med marsipan, påsktårtor och chokladsak­er med topping i härliga färger. Påsken gör oss glada.

Buffé eller meny

Buffé är kanske vanligast under påskhelgen, så nu tänkte vi i stället bjuda på en påskmeny: Äggtoddy, äggkokott, lammstek fylld med örter, mandel och aprikoser, parmesanpo­tatis och kapris, rostad vitlökssås och till sist en mandeltårt­a med brynt smör toppad med en färskost och lemon curd. Du kan så klart välja bland våra rätter och laga till dem du önskar om du satsar på en buffé. Inlagd sill och någon laxrätt behövs troligen om buffén ska bli komplett. Här har du i varje fall grunden för en väldigt lyckad matpåsk.

 ?? Foto: tt/BossE NILssoN ??
Foto: tt/BossE NILssoN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland