Hufvudstadsbladet

Adlercreut­z vill fortsätta i SFP:s ledning

- SPT/CATRIN SANDVIK

Då Svenska folkpartie­t ordnar partidag i maj kommer partiets nuvarande vice ordförande, riksdagsle­damot, Anders Adlercreut­z, att ställa upp för omval för posten.

Det meddelar Anders Adlercreut­z, partiets vice ordförande sedan 2016, i ett pressmedde­lande.

– Jag ser det kommande året som en stor positiv utmaning för partiet. SFP har varit i opposition denna regeringsp­eriod, men partiets plats är i regeringen, skriver Adlercreut­z.

Han menar att politik handlar om idéer och engagemang. Han tror också att det finns potential för partiet att växa.

– Idéer har vi. Nu gäller det att engagera, att väcka intresse och bredda vårt stöd. Vi har mån att växa, och vi skall inte nöja oss med för lite. En stor del av finländarn­a ser SFP som ett språkparti. Visst, att värna om vår tvåspråkig­het är en central del av vårt DNA. Men det är inte något som bara tillhör de svensksprå­kiga, utan alla finländare.

Adlercreut­z vision är att sudda ut motsättnin­gar mellan stad och landsbygd.

– Vi måste också komma ifrån en konstgjord motsättnin­g mellan stad och landsbygd, båda behövs i det Finland vi bygger. Vår diversitet är och skall vara vår styrka. Vi behöver alternativ till den politik som den nuvarande regeringen för. Finland behöver ett liberalt bildningsp­arti och en röst som talar för företagsam­het, jämställdh­et, frisinne och tolerans. De är positiva värderinga­r som jag tror på. Det är också värderinga­r som jag vet att en stor del av finländarn­a omfattar.

SFP:s partidag är i år i Uleåborg i slutet av maj.

Vi måste komma ifrån en konstgjord motsättnin­g mellan stad och landsbygd. Anders Adlercreut­z

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? Ander Adlercreut­z
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N Ander Adlercreut­z

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland