Hufvudstadsbladet

Vårvibbar med danska Jada

Danska RnB-artisten Jada och norska Tuvaband är nyheter som alla borde lyssna på den här veckan.

-

SURE – Jada

Danska RnB-artisten Emilie ”Jada” Molsted har bara släppt två låtar, men har snabbt blivit väl omskriven och omtalad i sitt hemland. Hon ska på sin första turné i sommar och då bland annat spela på Danmarks största festival Roskilde.

I fredags släppte Jada sin andra singel Sure och blev direkt en av mina mest spelade artister under helgen. Sure är en soulfylld, medryckand­e och stilsäker låt. Jadas sång speglar både självförtr­oende och osäkerhet, vilket reflektera­r låtens text om

”I fredags släppte Jada sin andra singel Sure och blev direkt en av mina mest spelade artister under helgen.”

ANNA LILLKUNG

att inte vara säker på om känslorna är besvarade i ett förhålland­e. Hon förmedlar vårvibbar, spänning och framför allt känslor i låten, med ett resultat som känns både modernt och tidlöst.

HORSES – Tuvaband

Norska Tuva ”Tuvaband” Marschhäus­er började spela musik med två vänner när hon studerade barnavård. Efter att ha insett att hon inte hade ett band, utan endast jammade med kompisarna, startade hon ”Tuvaband” med sig själv som enda medlem. Efter att ha släppt en EP i fjol arbetar hon nu på sitt debutalbum och Horses är albumets första singel.

Tuvaband har själv beskrivit sin

musik som melankolis­k, rå och lugnande. De tre adjektiven beskriver också atmosfären i Horses. Till en enkel ljudbild och gitarrkomp är Marschhäus­ers röst ständigt i fokus. Hon skapar en vacker dynamik i låten genom att sjunga släpigt, skört och stundvis nästan fult, samtidigt som de enkla melodierna ständigt för låten framåt.

SEAGULL – Aquilo

”Like a seagull she flies high, cause she’s always on my mind”, sjunger brittiska killduon Aquilo i sin nya låt Seagull. Aquilo är kända för sina bräckliga och melankolis­ka elektropop­låtar och nya singeln är inget större undantag. Men genom att använda fler element från indierock och indiepop har duon denna gång skapat en vassare och mer engagerand­e låt än de gjort tidigare.

 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Danska RnB-artisten Emilie ”Jada” Molsted.
FOTO: PRESSBILD Danska RnB-artisten Emilie ”Jada” Molsted.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland