Hufvudstadsbladet

Dicken rövade åt sig hemmaplans­favören

Det var precis så jämnt och spännande som väntat när semifinals­erien mellan BK-46 och Dicken körde i gång. Dicken vann den första matchen i Karis med 34–31 efter förlängnin­g och tog därmed ett första steg mot en finalplats.

- THOMAS SUNDSTRöM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

Semifinals­pelet fick nu en mycket fin inledning då Dicken vann den första matchen. Samtidigt rövade Drumsölage­t åt sig hemmaplans­favören.

– Det är klart att det är viktigt, men det här kan bli en lång serie oberoende. Det är två jämna lag som möts, sade Robin Granlund som stod för en avgörande insats i Dicken.

– Vi hade hoppats på en annorlunda start, men vi får fortsätta härifrån. Dicken lyckades nu vinna i Karis, men det finns inget som säger att vi inte kan göra det samma i Britas, sade Topias Laine som var effektiv i BK.

Jämnt och spännande

Båda lagen hade nu sina möjlighete­r i andra halvlek, Dicken ledde redan med 20–16, men BK steg till 20–20 och ledde sedan i sin tur med 24–22 då tio minuter återstod. I slutet förde Robin Granlund Dicken till 28–27 då tjugo sekunder återstod, men Victor Westerlund kvitterade till 28–28 fem sekunder före slutet.

I förlängnin­gen gick Dicken direkt upp till 30–28 och höll undan efter det. Det definitiva avgörandet kom när Tadas Stankevici­us gjorde 33–30 en minut före slutet.

– Förstås var det tufft att gå till förlängnin­g när vi var så nära segern redan, men vi lyckades fokusera på det viktiga, sade Robin Granlund.

– Det känns litet som om vi föll på våra egna missar i dag, sade Topias Laine.

Bra målvakter

Dicken vann nu med 34–31 och det mycket tack vare utmärkta Mikael Mäkelä i målet. Joacim Broman lyckades bra i anfallet, medan Robin Granlund fortsätter ta för sig.

– Nog gick det ganska bra, men lite oövertänkt­a skott kom det ibland. Det som jag är mest nöjd med är ändå vårt försvar, sade Granlund.

Också i BK-målet spelade Bogdan Klepa mycket stabilt, medan Oscar Kihlstedt var tongivande av utespelarn­a. Topias Laines mål var också viktiga för Karislaget.

Nästa match spelas på onsdag i Britas.

 ?? FOTO: LINA ENLUND ?? Segerarkit­ekt. Joacim Broman gjorde nio mål Dicken i Karis.
FOTO: LINA ENLUND Segerarkit­ekt. Joacim Broman gjorde nio mål Dicken i Karis.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland