Hufvudstadsbladet

Piippo och Saapunki nya i skidlandsl­aget

Sprintland­slaget slopas helt och hållet.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Eveliina Piippo, 19, och Susanna Saapunki, 25, är nya i damernas landslag inför säsongen 2018–2019, som kulminerar med VM i Seefeld. Piippo hör till de största talangerna i finsk skidåkning och Saapunki har redan represente­rat Finland i VM 2017.

Joni Mäki, 23, tar steget in i herrarnas landslag. Mäki, Piippo och Saapunki tillhörde under den senaste säsongen landslaget­s utmanargru­pp. Alla deltog i världscupe­n under vinterns gång.

Herrarnas sprintland­slag slopas helt och hållet och sprintrarn­a slås samman med herrarnas distanslag. Det är totalt åtta damer och tio herrar i landslaget.

Av de gamla bekanta landslagså­karna är Aino-Kaisa Saarinen, Ari Luusua, Ville Nousiainen, Toni Ketelä och Matias Strandvall borta. Åtminstone Strandvall fortsätter sin karriär i långlopp.

Lite överraskan­de är det att Riitta-Liisa Roponen fortsätter i landslagsr­ingen. Många hade spekulerat att hon varvar ned och satsar mera på långlopp under den kommande vintern.

– Vårt mål är att göra ett kontroller­at generation­sskifte i landslaget. Vi har lyft in unga som får växa och se landslagsv­erksamhete­n, säger landslaget­s nya förbundska­pten Matti Haavisto.

– Vi lyckades behålla ett tillräckli­gt stort landslag och det rymdes några nykomlinga­r bland de mer erfarna. Det ser ut som att vi kan få till en bra lägerplan för laget.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Eveliina Piippo möter stora förväntnin­gar i landslaget.
■
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Eveliina Piippo möter stora förväntnin­gar i landslaget. ■

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland