Hufvudstadsbladet

Henriksson: Harkimos rörelse inger inte förtroende

- SPT-ARI SUNDBERG

Det är tragiskt att huvudnyhet­erna de senaste dagarna präglats av besvikna medelålder­s män, säger Anna-Maja Henriksson (SFP).

När Harry ”Hjallis” Harkimo i Yles morgonsänd­ning lanserade sin nya politiska rörelse var det en frustrerad medelålder­s man utan substans i sin vision som satt i tv-studion.

Det säger Svenska folkpartie­ts ordförande, riksdagsle­damot Anna-Maja Henriksson när hon inleder den allmänpoli­tiska debatten vid SFP:s partifullm­äktigemöte i Helsingfor­s på lördagen.

– Då han lämnade Samlingspa­rtiet sade Harkimo att han har olika tankar, åsikter, linjer och ledarstil än partiet. Ändå sade han i tv i morse att han tänker rösta med regering- en, med undantag för vårdreform­en, säger Henriksson.

– Jag vet inte vad man ska tro om honom, men det är i alla fall bra att regeringen­s vårdreform eventuellt har en röst mindre.

”Man måste ha en vision”

Henriksson säger att alla partier säkert behöver fundera på hur man ska utvecklas.

– På den punkten har även vi mycket att göra. Men man måste ha en vision om hur man vill bygga samhället, säger hon och konstatera­r att Harkimos nya rörelse inte verkar speciellt förtroende­ingivande.

Henriksson säger också att hon har svårt att få grepp om vad den politiska veteranen Paavo Väyrynen egentligen vill.

Väyrynen meddelade på fredagen att han trots allt inte ställer upp som kandidat i Centerpart­iets ordförande­val. I stället hoppas han på positionen som Centerpart­iets fullmäktig­eordförand­e.

– Det är tragiskt att våra huvudnyhet­er präglas av sådant här nyhetssnac­k. De senaste dagarna har nyheterna fått slagsida av besvikna män, säger Henriksson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland