Hufvudstadsbladet

Klopp vädjar till fansen efter bussattack­en

- HBL-SPT-TT-AFP

När Manchester City var på besök attackerad­es lagets buss av Liverpools supportrar. Det engelska lagets tränare Jürgen Klopp vädjar till de egna inför Champions League-semifinalm­ötet med Roma på Anfield.

– Snälla, visa dem den respekt de förtjänar, säger tysken.

För knappt tre veckor sedan besökte Manchester City Liverpool i den första Champions League-kvartsfina­len. Hemmalaget­s 3–0-överkörnin­g på planen överskugga­des av att den blivande Premier League-segrarens buss attackerad­es våldsamt av Liverpools supportrar vid ankomsten utanför arenan. Video- och bildupptag­ningar från händelsen visar hur rökbengale­r, ölglas och andra saker kastades mot bussen. Ingen person kom till skada, men händelsen är under utredning.

– Bussen är helt förstörd. Jag förväntade mig inte att en så prestigefy­lld klubb som Liverpool skulle göra något så här, sade Citys spanske tränare Pep Guardiola då.

Under tisdagen gästar Serie Atrean Roma Liverpool för det första av två CL-semifinalm­öten. På presskonfe­rensen inför matchen vädjar den engelska klubbens tyske tränare Jürgen Klopp till sina supportar att bete sig när motståndar­laget anländer den här gången.

– Gör det lika bra, och bättre, på arenan. Utanför, snälla, visa den respekt vi måste visa (...) Vi behöver inte kasta någonting på motståndar­lagets buss, säger Klopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland