Hufvudstadsbladet

VM-referaten på svenska fortsätter: ”Jag kör min egen stil”

För fjärde året i följd står Niclas Lönnqvist för de svenska referaten från VM i ishockey, som sänds på MTV:s kanaler. – Jag håller ett lugnt tempo och låter ibland bilden tala för sig, säger Lönnqvist.

- Hur går det för Finland? SPT/SEBASTIAN BACKMAN

Tack vare ett samarbete mellan MTV3, Konstsamfu­ndet och HBL fortsätter de svenska referaten från VM i ishockey. I år utlovas också två minuter långa sammandrag från Finlands matcher med Niclas Lönnqvists referat. HBL:s sportchef Filip Saxén är nöjd med upplägget.

– Hockey-VM är väldigt viktigt för den finlandssv­enska publiken och vi är glada över att kunna vara med.

Lönnqvist refererar Finlands sex gruppspels­matcher, Finlands eventuella kvartsfina­l, semifinale­rna, bronsmatch­en och finalen. Ef- ter tre år i referatbås­et säger Lönnqvist att han hittat sin stil. Han utlovar lugna och analytiska referat med spelet i fokus.

– Jag är ingen Kaj Kunnas eller Antero Mertaranta. Jag är ingen stor stjärna som står i fokus utan kommer i stället att vara objektiv, leverera några anekdoter och ibland låta bilden tala för sig. Hurdan respons har du fått genom åren? – Blandad. Vissa tycker att jag är en otroligt dålig referent, men många uppskattar också min lugna stil. Jag har lärt mig att inte dra skämt om jag inte är 100 procent säker på att jag är rolig, då är det bättre att vara tyst.

– Finland åker ut i kvartsfina­l. Jag vill gärna vara optimist och säga att de klarar sig längre, men det gör de inte. Laget är för ojämnt, trots NHLförstär­kningar.

Lönnqvist lyfter fram Kanada som den solklara favoriten och tror att Tre Kronor också kommer att spela final.

– Det är ett tråkigt tips, men just nu talar allt för det.

 ?? FOTO: SPT/SEBASTIAN BACKMAN ?? Niclas Lönnqvist tror inte på Finlands chanser i VM.
FOTO: SPT/SEBASTIAN BACKMAN Niclas Lönnqvist tror inte på Finlands chanser i VM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland