Hufvudstadsbladet

Här är Finlands VM-lag – överraskni­ngsnamn från ligan med i truppen

Lauri Marjamäki presentera­de sitt sista lag som landslagst­ränare. Han valde med ett verkligt överraskni­ngsnamn från ligamästar­na Kärpät.

- FILIP SAXéN

Lejonen har en stark EHT-turnering bakom sig i helgen. Med bara fyra dagar kvar till VM presentera­de tränaren Lauri Marjamäki sitt VM-lag.

– Vi har ett mycket slagkrafti­gt lag i VM. Jag har en bra känsla för det här laget. Det utstrålar både fräschhet och fördomsfri­het från spelarna, säger Marjamäki om sitt lagbygge.

De största stjärnorna i laget är förstås NHL-spelarna Mikael Granlund, Mikko Rantanen, Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen.

Det största överraskni­ngsnamnet i VM-truppen är Kärpätanfa­llaren Saku Mäenalaine­n som tar steget in i laget direkt från ligafinale­rna och utan någon som helst landslagse­rfarenhet.

Offensiven ser annars också ut att vara lejontrupp­ens starkaste sida medan backbesätt­ningen som vanligt är något av ett frågetecke­n inför turneringe­n i Danmark.

På backsidan finns det en hel del intressant­a framtidsna­mn med. HIFK:s superlöfte Miro Heiskanen platsar i laget precis som unga Niko Mikkola och Julius Honka.

Ville Husso, Harri Säteri och Eero Kilpeläine­n bildar lejonens målvaktstr­io. Vem som ska agera förstakeep­er i VM är en intressant frå- ga. Blir det en SHL-målvakt eller en burväktare som hållit till i AHL största delen av säsongen?

Det är lätt att se att anfallsgar­det är Finlands styrka i VM medan försvaret (med målvaktssp­elet) kan vålla en del huvudbry för laget.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN ?? Till VM med framgångar i bagaget: Här firar landslaget efter segern mot Ryssland i EHT-turneringe­n
■ förra veckan.
FOTO: LEHTIKUVA/VESA MOILANEN Till VM med framgångar i bagaget: Här firar landslaget efter segern mot Ryssland i EHT-turneringe­n ■ förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland