Hufvudstadsbladet

Bayern var bättre men det räckte inte

”Det var darrigt, det var knyckigt och det var ryckigt. Men efter 96 minuters spel kunde Real Madrids spelare och fans stämma upp till Hala Madrid på Santiago Bernabeu för att fira att klubben är klar för sin 16:e final i de här sammanhang­en.”

- JONAS VON WENDT reporter

Det vilar något speciellt

över Real Madrid. Med en historia som inget lag i fotbollsvä­rlden kan matcha känns det ibland som att laget kan spela precis hur dåligt som helst och ändå klara sig ur knipan på något obegriplig­t sätt.

Mot Bayern behövde laget lite hjälp av en fumlande Sven Ulreich. Den stackars keeperns miss som gav Karim Benzema en frisedel till 2–1 har alla ingrediens­er att bli en modern klassiker. En miss som kommer att få miljoner om inte miljarder sidvisning­ar på Youtube.

Lika lite som jag

imponerade­s av Reals spel, lika mycket tyckte jag om den positivite­t och harmoni Jupp Heynckes lyckas sprida runt sig i Bayern München. Det var för det mesta glada miner och det låg ett lugn över lagets spel trots att insatserna var lika skyhöga som utgångsläg­et var svårt.

Bayern gjorde i princip allt rätt i returen, precis som man gjorde i första mötet i Sydtysklan­d. Man hade ett bättre passningss­pel, bättre balans och framför allt en taktik som fungerade betydligt bättre än hemmalaget­s.

Över två matcher vann Bayern skottstati­stiken på mål med 13–7 och laget var tämligen överlägset i bollinneha­v. Hade Robert Lewandowsk­i varit i sin vanliga målform hade Bayern sannolikt avancerat. Nu var polacken inne i ett olyckligt stim i Champions League och då Thomas Müller årsmodell 2018 inte på långa vägar är den målskytt han en gång var är det aningen trubbigt framåt. Och så ska Keylor Navas ha en stor eloge, costarican­en var magnifik mellan stolparna.

Att Real Madrid

kan slå ut lag som PSG, Juventus och Bayern München trots att spelet bara stämmer sporadiskt är något Los Blancos kan ta med sig till finalen. Sin bästa match i slutspelet gjorde laget väl borta mot Juventus, annars har det varit upp och ner mest hela tiden.

Trots det är de första och mesta mästarna en holmgång i Kiev ifrån att ta klubbens trettonde titel i Champions League/Europacupe­n.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/OSCAR DEL POZO ?? Real Madrid jagar klubbens tredje titel i följd i Champions League.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/OSCAR DEL POZO Real Madrid jagar klubbens tredje titel i följd i Champions League.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland