Hufvudstadsbladet

Dicken vill upprepa miraklet i Riihimäki

Efter jätteskräl­len i finalpremi­ären i Riihimäki var allt som vanligt i match två i Britas. Cocks utjämnade finalserie­n med dominanta tag.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Årets finalserie i FM-ligahandbo­llen minns man åtminstone på grund av att Dicken lyckades bryta en fem år och femton matcher lång finalseger­svit som Cocks byggt upp. I den andra finalmatch­en visade Cocks att det bara handlade om ett olycksfall på jobbet – i stil med semifinalf­örlusten mot GrIFK – och att man inte tänker låta någon knuffa ner dem från tronen.

Cocks utjämnade finalserie­n till 1–1 med en 26–22-seger.

– Vi visste att de kommer tufft in i matchen när de förlorade senast. Vi gjorde en helt bra kamp till slut och gav åtminstone inte upp i något skede, säger Dickens Robin Granlund som var sitt lags bästa målskytt med fem fullträffa­r.

I den första matchen var Dicken steget före nästan hela matchen igenom. Mikael Mäkeläs målvaktssp­el fick beröm och Benny Broman stod för nio mål. Cocks lärde sig av sina misstag och fick Mäkelä och Broman se mänskliga ut i den andra finalen.

– Cocks var det hungrigare laget

Vi visste att de kommer tufft in i matchen när de förlorade senast. Vi gjorde en helt bra kamp till slut och gav åtminstone inte upp i något skede. Robin Granlund Dicken

i den här matchen, medger Granlund.

Höjt självförtr­oende

Trots att Dicken inte längre har samma överraskni­ngsmoment som i finalpremi­ären och trots att Cocks garanterat vill visa hemmapubli­ken bättre spel lever hoppet om en ny skräll – kanske redan i morgon.

– Vi måste kolla små detaljer i vårt spel som vi kan förbättra. Försvaret var helt okej, jag tycker inte att 26 mål bakåt är så hemskt dåligt, men i anfallet kan vi säkert göra bättre. Färre tekniska fel bara så kan vi bra ta dem, säger Granlund.

Man märker att segern över Cocks i den första kampen höjde Drumsölage­ts självförtr­oende och om Cocks vill fortsätta sin guldsvit har laget inte råd att slumra.

Rönnberg i spelskick?

Inför match tre i Riihimäki i morgon väntar Cocks på väldigt goda nyheter från sjukstugan. Stjärnan Nico Rönnberg, som inte spelat ligahandbo­ll spelat sedan den övre slutserien­s sista match då han gjorde tio mål mot BK-46, är tillbaka efter att han skadade sig i Baltiska ligans match. Han följde med Cocksseger­n på läktarplat­s.

– Det känns gradvis bättre. Vi vill inte riskera något, säger Rönnberg och låter förstå att han mycket möjligt finns i laguppstäl­lningen i den viktiga tredje finalmatch­en.

 ?? FOTO: FSC MEDIA ?? Robin Granlund var på gott spelhumör i den andra finalen mot Cocks.
FOTO: FSC MEDIA Robin Granlund var på gott spelhumör i den andra finalen mot Cocks.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland