Hufvudstadsbladet

Två pressade tränare möts i finalen

Inter fick visserlige­n 0-0 mot HJK i ligan tidigare i våras men inför dagens cupfinal i Helsingfor­s finns bara en favorit, HJK. Hbl listar fem saker att tänka på inför finalen.

- JONAS VON WENDT jonas.wendt@ksfmedia.fi

1. Defensiven.

I Åbo försökte Inter knappt anfalla. Det var buss som gällde hela vägen. På naturgräse­t hade HJK svårt att få riktig fart på passningss­pelet vilket underlätta­de för Inters defensiv. I Helsingfor­s kan och ska HJK kunna spela betydligt snabbare. Om Inter bara kommit för att slå ifrån sig håller det inte i 90 minuter.

2. Svaga hemma.

HJK har redan förlorat två ligamatche­r på hemmaplanm­edan laget är obesegrat på bortaplan. Analyser har gjorts och nu återstår att se om Klubi får i gång cylindrarn­a inför hemmapubli­ken.

3. Djupledslö­pningarna.

Något

■ som saknats i många matcher från HJK:s sida. Spelet blir lätt för långsamt och förutsägba­rt. Spelarna måste ta fler ”onödiga” löpningar för att riva upp motståndar­försvaren. Mot ett sannolikt lågt liggande Inter blir detta en utmaning.

4. Press på Piccareta.

Fabrizio Piccareta har ett hyfsat namnstarkt material till sitt förfogande men det är väldigt mycket legoknekt och rätt lite känsla över FC Inter 2018 också. Lönechecke­rna kommer i tid och är i finska mått rätt feta men något saknas i klubben. Piccareta hänger löst efter en usel inledning på säsongen. Storstryk i dag och det kan vara arrivederc­i.

5. Press på Lehkosuo.

Poängmässi­gt har våren varit godkänd men spelmässig­t är Klubi långt ifrån att vara det exempel och ledstjärna laget, tack vare sina resurser och material, borde vara i Finland. Vd Riihilahti kan knappast vara helt nöjd med vad han sett så här långt under säsongen. Lehkosuos kontrakt går ut vid årsskiftet och pressen på 48-åringen ökar. Ska han få förlängt måste spelet förbättras. Snabbt. Det känns för stramt och styrt just nu. HJK-Inter klockan 15 på Telia 5G-arenan. Tips: 2-0.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI ?? Inte övertygat. Spelmässig­t har HJK så här långt varit en besvikelse i vår.
FOTO: LEHTIKUVA/JUSSI NUKARI Inte övertygat. Spelmässig­t har HJK så här långt varit en besvikelse i vår.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland