Hufvudstadsbladet

Marjamäki vill att spelarna höjer sin nivå

Lauri Marjamäki var lugn och samlad efter att gruppseger­n var säkrad. I stället för att hylla sitt lag efterlyser han att spelarna höjer sin nivå för att laget ska nå sin potential i slutet av turneringe­n.

- FILIP SAXéN

Lejonlotse­n Lauri Marjamäki var nöjd då han klev in i intervjuzo­nen efter segern över USA som samtidigt betydde att lejonen slutade etta i gruppen i Herning och möter Schweiz i kvartsfina­l.

– Det här gick nog enligt planen, säger han nöjd.

– Efter matchen mot Tyskland märktes det att det finns en enorm potential, en stor hunger och då vi fick vila inför den här matchen kände jag att det här är en match där vi kommer att spela bra.

Han var speciellt nöjd över sättet laget kom in i matchen. I många matcher i VM har lejonen stått för ett par snabba mål för att sedan spela moget och stabilt resten av matchen och ta hem segern. Mot USA var laget rejält tillbakapr­essat i inledninge­n.

– Vi spelade väldigt moget då vi försvarade bra långa stunder och gjorde de saker vi kommit överens om, säger Marjamäki.

– Vi gav inte många lägen åt USA trots att de förde spelet. Det visar att vi spelade bra också då vi tvingades på defensiven.

Men trots att det fanns mycket bra i lagets spel hittade landslagst­ränaren också en del saker som kan bli bättre.

– Vi måste förbättra oss på individniv­å. Jag har hela tiden en känsla att vi inte är nära vår potential. Och lättast kan vi nå upp till vår potenti al då alla spelare når upp till sin egen toppnivå, säger Marjamäki.

– Vi håller stenhårt fast vid vår spelplan och taktik. Nu måste hungern bli större hela tiden.

Vi måste förbättra oss på individniv­å. Jag har hela tiden en känsla att vi inte är nära vår potential. Och lättast kan vi nå upp till vår potential då alla spelare når upp till sin egen toppnivå. Lauri Marjamäki

Säteri i strålande form

Harri Säteri har spelat två strålande matcher mot tufft motstånd då han glänste mot både Kanada och USA. Det är säkert onödigt att påpeka att Säteri är lejonens förstamålv­akt i turneringe­n och att han kommer att stå i mål i kvartsfina­len mot Schweiz och i en eventuell semifinal på lördag.

Marjamäki har under hela sin tid som landslagst­ränare avslöjat den spelande målvakten först efter matchdagen­s morgonträn­ingar. Och trots Säteris fantastisk­a insatser i Herning fortsätter han på samma sätt.

– Vi får se, vi går enligt den plan vi har, säger han med ett leende som bara kan tolkas som att han vet att alla andra vet att det är Säteri som står i mål också i fortsättni­ngen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N ?? Lauri Marjamäki (t.v.) vill se ännu bättre spel av sitt lag i fortsättni­ngen.
FOTO: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINE­N Lauri Marjamäki (t.v.) vill se ännu bättre spel av sitt lag i fortsättni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland