Hufvudstadsbladet

Förlust för Laines Winnipeg – ”Vi lär oss av misstagen”

-

Vegas vann med 3–1 mot Winnipeg i det andra mötet i semifinals­erien i Stanley Cup-slutspelet, och utjämnade till 1–1 i matcher då bäst av sju avgör.

Jonathan Marchessau­lt stod för två mål. Bortalaget Vegas tog ledningen efter drygt 13 minuter med ett mål av Tomas Tatar och höll sedan greppet om matchen rakt igenom.

– Jag vet inte vad som hände. Vi lättade på gaspedalen och de kopplade greppet. En svår match, säger Winnipegs Patrik Laine till Yle Urheilu.

– Vi gjorde många slarviga misstag. Det står en dyrt i matcher som den här. Men vi lär oss av våra misstag.

Laine gjorde inga poäng, men levererade några tunga tacklingar. Inte hans specialite­t.

– När spelet med puck inte fungerar måste man pröva nånting annat, säger han.

– Jag hade några målchanser, men det gick inte.

Tatar, som gick från Detroit till Vegas i februari, har inte spelat de tre senaste slutspelsm­atcherna. Tränaren Gerard Gallant säger vid en presskonfe­rens att laget inte spelade tillräckli­gt bra i förra matchen och att alla visste att de måste göra bättre ifrån sig i andra mötet.

– Marchie (Jonathan Marchessau­l) spelade bra och fick in två bra mål, men jag tycker att alla i laget gjorde bra ifrån sig i kväll.

Marchessau­lt gjorde först ett mål i slutet av första perioden och tog matchen till 2–0. Kyle Connor stod för Winnipegs enda mål som kom i tredje perioden. Men mindre än en minut senare kom Vegas svar, Marchessau­lts andra mål som fastställd­e slutresult­atet.