Hufvudstadsbladet

Laine efter nya förlusten – ”frustreran­de”

Las Vegas är bara en seger från Stanley Cup-final

- MARCUS LINDQVIST

■ Expansions­laget Las Vegas Knights går från klarhet till klarhet i NHL – efter en sensatione­ll grundserie har Erik Haula & Co tre matchbolla­r i konferensf­inalerna mot Patrik Laines och Joel Armias Winnipeg Jets.

Största faktorn: Marc-André Fleury.

Målvakten som Pittsburgh ratade har storspelat och stoppade 35 skott i den femte matchen, då Las Vegas vann hemma i Sin City med 3–2. Laine sköt tretton gånger, av vilka sju skott noterades som skott mot mål.

– Man måste förtjäna att ha tur, men det börjar bli frustreran­de när Fleury har sån flax hela tiden, säger Laine till Yle Urheilu.

– Men det är onödigt att spekulera. Bara att trycka dit puckarna.

Laine gjorde ett mål, ett stenhårt slagskott i power play. Målet utjämnade matchen till 1–1 i andra perioden.

Men det hjälpte inte – bara 43 sekunder senare förde Tomas Nosek upp Las Vegas i ledningen igen. Det har hänt förut i matchserie­n.

– Kanske det är slarv. Vi borde vara mer skärpta i de första bytena efter ett mål, säger Laine till Ilta-Sanomat.

Laine gjorde dock en solid match. Förutom målet tacklade han och var aktiv.

– Jag gillade mitt eget spel. Benen fungerade bra och jag försökte skjuta mycket. Ett skott gick in, men det fanns lägen till fler än så.

Han har dock inte varit särskilt effektiv i slutspelet och många har undrat vad som hänt med hans målkorn. Efter 44 strutar i grundserie­n har det bara blivit 5 i 16 slut- spelsmatch­er. I grundserie­n var hans skottproce­nt 18,3, men i slutspelet har bara 9,1 procent av hans skott gått in.

Och Winnipeg behöver hans mål. Följande match spelas i Winnipeg – och Jets måste vinna för att överleva i Stanley Cup-slutspelet.

Knights leder med 3–1 i segrar och behöver bara en vinst till för att gå till Stanley Cup-final. Motståndar­en blir antingen Tampa Bay eller Washington.

– Det frustrerar att vi inte får segrar, men vi vet att om vi spelar så där orkar de inte hänga länge till med i vår fart. Vi är ställda mot väggen, men vi har fortfarand­e allt i våra egna händer. Det hjälper inte annat än att vinna, säger Laine till Ilta-Sanomat.

– Det här är fina matcher.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HARRY HOW ?? Patrik Laine utjämnade till 1–1 med ett stenhårt slagskott i andra perioden.
FOTO: LEHTIKUVA/HARRY HOW Patrik Laine utjämnade till 1–1 med ett stenhårt slagskott i andra perioden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland